Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi ile Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Taş Evleri’nde yürüttüğü röleve çalışmalarında sona gelindi.

Ereğli Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa başlattıkları röleve çalışmalarının son aşamaya geldiği ve akabinde restorasyon çalışmalarının startının verileceği kaydedildi. İstanbul’dan gelen Efekta Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mimar Kayhan Çanakel ve Konya Büyükşehir İmar Müdürlüğü Planlama ve Kentsel Tasarım Şube Müdürü Ali Uçar, Taş Evler bölgesinde incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve Başkan Yardımcıları Adem Erdal ve Zuhal Savaş’ın da katıldığı incelemelerde taş evlerin Ereğli kimliği ile özdeşleşen farklı bir konsepte sahip olduğu ve aslına uygun bir restorasyon çalışması ile bölgenin yeniden dizayn edileceği kaydedildi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Özkan Özgüven, seçim öncesi Taş Evlerin Ereğli’ye aslına uygun bir şekilde kazandırılması için çalışacaklarının sözünü verdiklerini hatırlatarak, “Konya Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız çalışmalar doğrultusunda röleve çalışmaları tamamlanma aşamasına getirildi. Artık restorasyon çalışmalarının startı verilecek. Amacımız bu alanı Ereğli’nin kalbi haline getirip canlandırmak. Bu konuda çok güzel düşünceler ortaya çıktı. Burayı biraz daha geliştirip sosyal, kültürel ve kamu amaçlı hizmetler üreteceğiz. Vatandaşlarımızın da bize katkı sağlayacak fikir ve önerilerine açığız. 2015 yılından sonra burasının bir gül bahçesini andıracak şekilde cazibe merkezi haline getireceğiz. Bu konuda Yüksek Mimar Kayhan Çanakel’e ve bize desteğini esirgemeyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek başta olmak üzere tüm ekibe teşekkür ediyorum” diye konuştu.