Konya’nın merkez Meram Belediyesi İlçe tarafından düzenlenen ´4 Mevsim Meram’ isimli fotoğraf yarışmasının ilk etabı olan ‘Sonbahar’ konulu fotoğraf yarışmasında jüri üyeleri değerlendirmede bulundu. Yarışma sonuçları 15 Aralık’ta Meram Belediyesi’nin web sayfasından açıklanacak.

Meram Belediyesi tarafından düzenlenen ve Meram’ın doğası, tarihi ve kültürel güzelliklerinin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla ’4 Mevsim Meram’ isimli fotoğraf yarışmasının ilk etabı olan ‘Sonbahar’ konulu fotoğraf yarışmasında jüri üyelerince değerlendirme yapıldı. Meram sınırları içerisinde 19 Eylül-5 Aralık tarihleri arasında çekilmiş fotoğrafların yarıştığı ödüllü yarışmada 848 adet fotoğraf değerlendirildi. Usta fotoğraf sanatçılarının yer aldığı jürinin yaptığı değerlendirmede fotoğraflar titizlikle incelendi. Yarışma sonuçları 15 Aralık’ta Meram Belediyesi’nin web sayfasından açıklanacak. Yarışmada derece alan fotoğrafçıların ödülleri 24 Aralık Çarşamba günü Konevi Kültür Merkezi’nde sevilen sanatçı Gündoğar’ın konuk olarak katılacağı ‘Bu Toprağın Sesi’ programında verilecek. Ayrıca yarışmada dereceye girenlerle sergilemeye hak kazanan fotoğraflar aynı gün Konevi Kültür Merkezi’nde sergilenecek.

YARIŞMANIN 2. ETABI BAŞLIYOR

Kış mevsimini konu alan fotoğrafların yarışacağı ikinci etap için başvurular 15 Aralık 2014 tarihinde başlıyor. Son katılımın 5 Mart 2015 tarihinde olduğu ikinci etabın sonuçları ise 16 Mart 2015 tarihinde açıklanacak.

İlçe sınırları içerisinde çekilmiş fotoğrafların değerlendirmeye alınacağı yarışma, 4 etaptan oluşuyor. Sonbahar, kış, ilkbahar ve yaz aylarını konu alan fotoğrafların ayrı ayrı değerlendirmeye alınacağı yarışmanın her 4 etabı için de farklı ödüllendirme yapılacak. 16 yaşından büyüklerin katılabileceği ve katılımın ücretsiz olduğu yarışmada derece alan fotoğraflar ödüllendirilecek.

Birincilik ödülü 3 bin TL, ikincilik ödülü 2 bin TL, üçüncülük ödülü bin TL olarak belirlenirken, sergilemeye hak kazanan 30 esere plaket ve katılım sertifikası verilecek. İnternet üzerinden gönderilen fotoğrafların kabul edilmeyeceği yarışmaya katılmak için fotoğrafların başvuru formuyla birlikte Meram Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne elden veya posta yoluyla teslim edilmesi gerekiyor.

Yarışmanın detaylarına ve başvuru formuna Meram Belediyesi’nin internet sitesinden (www.meram.bel.tr) ulaşılabiliyor.

Yarışma takvimi şöyle:

Kış:

Yarışma Başlangıç Tarihi : 15 Aralık 2014

Son Katılım Tarihi : 5 Mart 2015

Değerlendirme Toplantısı : 9 Mart 2015

Sonuç Bildirimi : 16 Mart 2015

Ödül Töreni ve Sergi : Mart 2015

İlkbahar:

Yarışma Başlangıç Tarihi : 13 Mart 2015

Son Katılım Tarihi : 5 Haziran 2015

Değerlendirme Toplantısı : 8 Haziran 2015

Sonuç Bildirimi : 15 Haziran 2015

Ödül Töreni ve Sergi : Haziran 2015

Yaz:

Yarışma Başlangıç Tarihi : 12 Haziran 2015

Son Katılım Tarihi : 4 Eylül 2015

Değerlendirme Toplantısı : 7 Eylül 2015

Sonuç Bildirimi : 14 Eylül 2015

Ödül Töreni ve Sergi : Eylül 2015