Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’nin yeni başkanı ve yönetim kurulu belirlendi.

Toplantıya katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Gençlik Meclisi’nin Konya’nın şehir meclisinin bir yansıması olduğunu ve yıllardır Konya’da önemli hizmetlere imza attığını söyledi. Gençlik Meclisi’nde bugüne kadar görev yapan herkese teşekkür ederek, yeni görev alanları tebrik eden Başkan Akyürek, üniversite yıllarında sosyal faaliyetlerde bulunmanın önemine dikkat çekti. Kendi öğrencilik dönemlerinde, geçmişte dünyaya nizam veren ecdadın evlatları olarak gelecek dönemlere ecdada yakışır bir şekilde damga vurma hedefleri olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Bunların bir kısmını gerçekleştirdik. Hedefimiz büyük. Türkiye’nin yeniden lider ülke olması, büyük Türkiye idealine ulaşması için yapmamız gereken çok fazla çalışma var. Eksik kalanları sizler tamamlayacaksınız. Hedeflerinizi mutlaka büyük tutun” dedi.

GENÇLİK MECLİSİ BAŞKANI BÜNYAMİN NOKTA OLDU

Genel Kurul’da yapılan oylama sonucunda Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’nin yeni yönetimi ve divan üyeleri belirlendi. Seçim sonucu Gençlik Meclisi’nin yeni başkanı Bünyamin Nokta oldu. Nokta, yaptığı açıklamada, çok çalışarak Gençlik Meclisi’ni daha ileri seviyelere taşıyacaklarını ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Genel Kurul’un sonunda Gençlik Meclisi’nin önceki başkanı Muhammed Emin Şahin ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, günün anısına plaket ve çini sikke takdim etti.