Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Adnan Aslan, turizm yatırımları ile ilgili bazı temas ve incelemelerde bulunmak üzere Konya’nın Beyşehir ilçesini ziyaret etti.

Aslan, Beyşehir’de tarihi Eşrefoğlu Camisi ve Kubadabad Sarayları’nı ziyaret etti. Tekne turuna katılarak Kızkalesi ve gölde turizme kazandırılması istenilen bazı adaları gezdi. Aslan’a, ziyarete eşlik eden Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Konya’nın Kış Sporları Merkezi olması amacıyla çalışma başlatılan Derbent Aladağ ve turizm bölgesi ilan edilmesi talepleri ile ilgili bilgiler verdi, projeyle alakalı teknik detayları paylaştı.

BEYŞEHİR’E YATIRIMLARIN GELMESİ İÇİN TURİZM BÖLGESİ İLAN EDİLMESİ İSTENDİ

Aslan’ın Beyşehir’den ayrılmasının ardından ziyareti ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’in havza olarak turizm noktasında beklenilen ve istenilen yerde olmadığını vurguladı. Milli park, arkeolojik SİT gibi konularda yaşanan sıkıntılardan dolayı Beyşehir’in bugüne kadar turizm yatırımlarından nasibini alamadığını belirten Özaltun, bunları aşmak amacıyla bölge milletvekilleriyle birlikte el ele vererek, uzun zamandır bir gayret ve çabanın içerisinde olduklarını söyledi. Beyşehir’i ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Adnan Aslan’ı Beyşehir’de ağırladıklarını belirten Özaltun, kendisine eşlik eden Konya Büyükşehir Belediyesi İmar İşleri Daire Başkanı ve Genel Sekreter Yardımcısı ile birlikte Beyşehir Gölü’nde bir tekne turu gerçekleştirdiklerini söyledi. Göldeki yaklaşık 16 adayı gezdiklerini ve tarihi Kubadadad Sarayları’nı, Kızkalesi’ni Aslan’a gösterdiklerini, Beyşehir coğrafyasını anlattıklarını aktaran Özaltun, “Beyşehir’in turizme katılması, kazandırılması, turizm yatırımları yapılması konusunda kendilerine bilgiler verdik” dedi.

HER İLÇEYE BÜYÜK PROJE TALEBİ

Yapılan ziyareti, sadece Beyşehir anlamında değerlendirmenin yanlış olacağını da vurgulayan Özaltun, Beyşehir etrafında, aynı havzada yer aldıkları Derebucak, Hüyük, Derbent ve Seydişehir gibi ilçelerin de olduğuna da dikkat çekti. Tüm ilçelere büyük birer projenin yapılmasının her ilçenin dinamiklerinin daha da büyümesine yol açacağını belirten Özaltun, “Beyşehir’e gelecek olursak, ilçemizin doğası itibariyle gölü, adaları var. Bunun turizme kazandırılması gerekiyor. Özellikle adalar diye ısrarla söylüyoruz. 33 tane adamız var ve bunların yaklaşık 20’si arkeolojik SİT ilan edilmiş. Bunun için herhangi bir hizmet veya bir proje yapılamıyor. Dolayısıyla, biz genel müdürümüze adalarımızdan, Karaburun plajımızdan, İzcilik Tesislerimizden bahsettik. Burada turizm alanı ilan edilerek yapılabilecek konusunda kendilerinden yardım istedik. Kendisi de Beyşehir’e ilk defa geldiğini ifade etti, bundan sonraki süreçte projeler konusunda yardımcı olacağının sözünü verdi, teşekkür ediyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte, gerek genel müdürlüğümüz, gerekse bakanlık nezdinde olsun proje üretmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

HAVZA OLARAK ORTAK HAREKET ETME KARARI

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ise, Beyşehir havzasında yer alan yerel yönetimler olarak bazı konularda ortak hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Konya’nın bu bölge ve coğrafyaya ihtiyacı olduğunu vurgulayan Acar, özellikle Konya merkezde artan nüfusun bölgeye kanalize edilmesinin lazım geldiğini söyledi. Konya’ya gerçekleşen günübirlik Mevlana Müzesi ziyaretlerinin bu bölgedeki turizm yatırımlarına ağırlık verilerek 3-5 güne çıkarılabileceğinin altını çizen Acar, kazandırılacak yeni turizm yatırımlarının bölgeye hız vereceğini söyledi. Konya’nın Kış Sporları Merkezi olması için çalışma yürütülen Aladağ’ın kültür ve turizm bölgesi ilan edilmesi ile ilgili devam eden çalışmalardan söz eden Acar, Genel Müdür Aslan’la da bu konuyu paylaştıklarını anlattı. Acar, “İnşallah en kısa zamanda o gerçekleşecek. Orada, kayakla beraber, yamaç paraşütü, dağcılık, off-road sporları, dağ bisikleti vb. gibi sportif faaliyetler yapılacak. Bu arada, kayak tesislerimizin yapımına hızla yaklaşıyoruz. Bu kış özellikle yolumuz yapılarak günübirlik orada kayak çalışmalarına hız vereceğiz. Ancak, önümüzdeki yıldan itibaren de profesyonel kayak tesislerinin yapılması ve özel sektörün de turizm bölgesi ilan edilmesi ile birlikte bu işin içine girmesiyle Konya’mız önemli bir renk kazanacak inşallah. Biz de bu konuda elimizden gelen rolü oynamaya çalışıyoruz. Bu arada, Beyşehir de çok önemli bir ilçemiz. Burada da çok önemli çalışmalar yapılıyor. Bizler, Derbent, Derebucak ve Hüyük gibi ilçelerimiz de bu halkanın içine girerek hem bölgemiz, hem Konya’mız, hem de ülkemiz kazanmış olacak. Biz bu tip çalışmaları çok önemsiyoruz. Bununla ilgili faaliyetlerin de içerisindeyiz” diye konuştu.