Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından özel olarak tasarlanan “Görme Engelliler 2015 Takvimi” görme engelli vatandaşların faydasına sunuldu.

Selçuklu Belediyesi tarafından, daha önceki yıllarda olduğu gibi, 2015 yılında da Görme Engelliler 2015 Takvimi görme engelli vatandaşların hizmetine sunuldu. Görme engelliler için özel tasarlanan takvim Konya’da büyük rağbet görürken Konya dışında yaşayan görme engelli vatandaşların da ilgisini çekiyor. Braille alfabesi ile hazırlatılan takvimde önemli günler, haftalık ve aylık program yer alıyor.

Selçuklu Belediyesi’nin yaşamın her alanında engelli dostu bir belediye olduğunu söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak için her türlü adımı atıyoruz. Hayata geçirdiğimiz tüm hizmetlerde engelli hemşehrilerimizi de düşünerek planlama yapıyoruz. Engelli hemşehrilerimizin hayatını kolaylaştırmak, onların sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunmalarını sağlamak amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Engelli hemşehrilerimizin talepleri doğrultusunda 2015 Görme Engelliler Takvimini de bu bağlamda vatandaşlarımızın hizmetine sunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Braille Alfabesi ile hazırlatılan Görme Engelliler 2015 Takvimi; Görme Engelliler Derneği Konya Şubesi’nin yanı sıra Konya Büyükşehir Belediyesi, Karatay Belediyesi, Meram Belediyesi, Ankara Keçiören Belediyesi ve diğer bazı kurumlara gönderildi.