Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Konevi Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Meram Aşkına Kültür-Sanat-Yaşam” söyleşilerinin bu ayki konuğu milyonlar satan birçok albümün gizli kahramanı olan Konyalı sanatçı Gündoğar oldu.

Meram Belediyesi’nin organize ettiği “Meram Aşkına Kültür-Sanat-Yaşam” söyleşileri devam ediyor. Etkinliklerin “Bu Toprağın Sesi” isimli bu ayki programına konuk olan Gündoğar, sevenleriyle buluştu. Programı Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda kişi takip etti.

Konevi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda eserlerini icra eden Gündoğar, müzik hayatı ve şarkılarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“ASIL İSMİMİ SADECE ASKERDE KULLANDIM”

Konyalı olan sanatçı Gündoğar, asıl ismini sadece askerde kullandığını belirterek, “Gündoğar benim soyadımdır. Asıl adım Mehmet Ali’dir. Öğrencilik dönemimde Gündoğar ismiyle anılmaya başladım ve bu günümüze kadar devam etti. Sadece askerde gerçek adımla hitap edildi” dedi.

Konya’da pek çok anısının olduğunu kaydeden Gündoğar, “Müziğe başlangıcım, ilk şiirimi yazmam ve hayatımdaki pek çok başlangıcı Konya’da yaşadım. Çobanlık da yaptım, inşaat işçiliği de. Üniversiteye başlamamla birlikte müzik hayatımda profesyonel yönetmenlik daha ağır basmaya başladı. Üniversite yıllarımda pek çok sanatçı arkadaşımın yönetmenliğini yaptım. Profesyonel müzik hayatımda Zerrin Özer, Kubat, Hüseyin Turan gibi çok sayıda ünlü sanatçının aranjörlüğünü yaptım” diye konuştu.

Söyleşiyle birlikte çok sayıda eser de icra eden Gündoğar, programın sonunda Meram için bestelediği şarkıyı katılımcılarla birlikte okudu.

Meram Belediye Başkan Yardımcısı Abdi Kalan, günün anısına Gündoğar’a çeşitli hediyeler verdi.