Konya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nun Hazreti Mevlana’nın 741. Vuslat Yıldönümü Anma Etkinlikleri kapsamında sahnelediği "Derviş" isimli oyun sahnelendi.

Konya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nun Medeniyet Okulu Projesi kapsamında sahneye koyduğu Derviş isimli oyun beğeni topladı. Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda sahnelenen oyunu izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, oyuncuları tebrik etti. Hazreti Mevlana’nın 741. Vuslat Yıldönümü Anma Etkinlikleri’nin önemli programlarından birinin de Derviş isimli oyun olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, Konya’yı tiyatro ile daha fazla tanıştıracaklarını dile getirdi. Medeniyet Okulu kapsamında 9 ayrı tiyatro grubunun farklı ilçelerde gösterimler yaptığını hatırlatan Başkan Akyürek, oyunda emeği geçenlere ve oyunculara Mesnevi kartları hediye etti.

Hazreti Mevlana’nın Mesnevisi üzerine kurgulanmış, hoşgörü teması içeren tek perdelik oyunda bir demircinin nefsiyle mücadelesi anlatılıyor. Hüseyin Şen’in yazdığı, Mustafa Uzman’ın yönettiği Derviş isimli oyun, 22, 25 ve 29 Aralık tarihlerinde saat 10.00 ve 13.30’da öğrencilere gösterilecek.