Konya’nın Karapınar ilçesinde, aile içi şiddetin önlenmesine yönelik konferans düzenlendi.

Karapınar İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından koordine edilen, Karapınar Kaymakamlığı, İlçe Belediye Başkanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün desteklediği, “Ailenin Korunması, Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Çocukların Cinsel İstismarı” konulu konferans Karapınar Kültür Merkezinde düzenlendi.

Karapınar Kaymakamı Ramazan Yıldırım, ilçe protokolü ve aileler ile öğrencilerin katıldığı konferans iki oturumda yapıldı. Ailelere yönelik olarak hazırlanan birinci oturumunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Sosyal Hizmet Uzmanı ve Aile Danışmanı Polat Deveci, “Aile İçi İletişim ve Çatışma”, Psikolog Özlem Tekeli ise “Ailenin Korunması ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi” konularını anlattı.

Aile Danışmanı Polat Deveci, eşler arasında aile düzeninin daha sağlıklı nasıl devam ettirilebileceği, ilişkilerde ve evliliklerde sağlıklı iletişimin sağlanabilmesi için gerekli şartların neler olduğu konularında aydınlatıcı bilgiler verdi. Eşler arasındaki çatışma ve çekişmelerin ilişkileri nasıl kopma noktasına getirdiği, bu sorunların giderilmediği taktirde ne tür sonuçların meydana geldiğini göstermek amacıyla doğaçlama olarak misafirler arasından karı-koca bir çiftin katılımıyla sunduğu “lastik rol” örneğini katılımcılar dikkatle izledi.

Çocuklara yönelik olarak hazırlanan ve Karapınar ilçesindeki okullardan 11-15 yaş grubu öğrenciler ile okulların müdür ve öğretmenlerinin katılımlarıyla başlayan konferansın ikinci oturumunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Sosyal Hizmet Uzmanı Zülal Eroğlu, “Çocukların Cinsel İstismarı” konulu sunumunda çocukların kendilerini yabancı kişilere ve kötü davranışlar ile bu davranışı sergileyen kişilere karşı nasıl koruyabilecekleri hakkında bilgiler verdi.