Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’na (KOMEK) katılan kursiyerler, kursların yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri düzenleyerek insanlara faydalı olmanın mutluluğunu yaşıyor.

KOMEK, kursiyerlere yönelik meslek eğitiminin yanında sosyal sorumluluk projeleri de düzenliyor. KOMEK Büyük Aymanas Kurs Merkezi Eğitici Annelik sınıfı kursiyerleri, Mevlana Sevgi Evleri’nde kalan 3-6 yaş arası çocukları ziyaret ederek onlarla vakit geçirdi. Öğretmenleri eşliğinde çocuklarla çeşitli faaliyetler yapan kursiyerler, götürdükleri hediyeler ile de çocukları mutlu etti. KOMEK Bosna Hersek Sadrettin Kütükcü Kurs Merkezi Diksiyon ve İngilizce sınıfı kursiyerleri Huzurevi’ni, Eğitici Annelik bölümü kursiyerleri de Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Bölümü’nde kalan çocukları ziyaret etti. Huzurevi’nde öğretmenleri eşliğinde yaşlılar ile görüşerek sohbet eden Diksiyon ve İngilizce sınıfı kursiyerleri, yaşlılara çeşitli hediyeler vererek güzel anılarla Huzurevi’nden ayrıldı. Eğitici Annelik bölümü kursiyerleri ise, Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu İlk ve Acil Yardım Bölümü öğrencileri ile birlikte Onkoloji Bölümü’nde kalan çocukları ziyaret etti. Kanser tedavisi gören çocukların en büyük ihtiyaçlarının moral olduğu bilinciyle çocuklarla vakit geçirip çeşitli faaliyetler yapan kursiyerler ve öğrenciler, ziyaretin sonunda çocuklara hediyeler verdi.

30 merkezde 115 aktif branşta hizmet veren ve bugüne kadar 235 bin kursiyerin yararlandığı KOMEK’te, kurs merkezlerinin sosyal sorumluluk projeleri devam edecek.