Konya’da kar yağışının ardından enerji nakil hatlarında meydana gelen arıza nedeniyle şehir merkezi ve bazı ilçelere 24 saattir elektrik verilemiyor.

25 Kasım Salı günü sabah saatlerinde başlayan ve zaman zaman etkisini artıran kar yağışı beraberinde elektrik kesintilerini de getirdi. Elektrik dağıtım şirketi MEDAŞ’tan yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarından dolayı kapalı olan yollar nedeniyle arızaların giderilemediği belirtildi.

-MERKEZ İLÇELERDE KESİNTİLER SÜRÜYOR-

Merkez Meram ilçesinde iletkenin kopması sonucu kesinti meydana geldiği, Alakova, Yenibahçe, Kaşınhanı, Yeni Kaşınhanı, İstasyon, Boruktolu, Çarıklar, Karaaslan Aybahçe, Loras, Telafer, Çomaklı ve Ladik Mahalleleri ile Altınekin ve Cihanbeyli ilçelerinin bir kısmında enerji olmadığını bildirildi.

Merkez Selçuklu ilçesinde meydana gelen arıza nedeni ile Erenköy, Sille Ak, Hocasinan 100. Yıl, Akşemsettin, Hanaybaşı, Buhara, Sakarya, Ferit Paşa, Nişantaşı, Yazır, Selahattin Eyyubi, Mehmet Akif Mahalleleri, 1. Organize Sanayi Bölgesinin tamamı ve Horozluhan Mahallesinin bir kısmına enerji verilemediği, Yukarı Pınarbaşı, Aşağı Pınarbaşı, Sarıcalar, Çaltı, Çandır, Hızma, Yükselen, Ardıçlı, Bağrıkurt, Bahçecik, Meydan, Dağdere, Kınık, Çaldere ve Güvenç mahallerine direk yıkılmaları ve iletken kopmaları nedeni ile enerji verilemediği kaydedildi.

Merkez Karatay ilçesinde Çengelti enerji nakil hattının zarar görmesinden dolayı Ortakonak Mahallesi ve Kesenci Sanayi Sitesinin enerjisiz olduğu, Yarma, Doğuş, Mezbaha, Erler, Bakır Tolu, Hayrıoğlu, Göcü, Karakaya, Ovakkavağı Mahalleleri enerji nakil hatlarında direk yıkılması ve tel kopukları nedeni ile enerji verilemediği vurgulandı.

-KADINHANI, SEYDİŞEHİR, HADİM, ÇUMRA, AKÖREN İLÇELERİ ELEKTRİKSİZ-

Kadınhanı ilçesine bağlı Konurören, Mahmudiye, Düver, Hacıhüyükler ve Avşarlı Mahallerine direk kırılması ve iletken kopması nedeni ile Seydişehir ilçesine bağlı Aşağıkaraören Mahallesi, Muradiye-İncesu-Kuran, Kumluca-Başkaraören-Ketenli, Uluören, Çataloluk, Taşoluk Yaylaları-Ortakaraören Sayalı, Namza, Zobuçimen Yaylaları - Gevrekli Musluk Yaylası iletken kopmaları ve direk yıkılmaları nedeniyle, Hadim ilçesinde kar yükünden dolayı iletken kopması nedeni ile Beyreli, Bolat, Bağbaşı, Kaplanlı Mahalleleri ile Bolat, Bolay, İsaklı, İspatlı, Keşefli, Aliefendi Yaylaları’na enerji verilemediği, Çumra ilçesine bağlı Alemdar, Abditolu, Fethiye, Büyükaşlama, Uzunkuyu Mahallelerinin enerji nakil hatlarının zarar görmesinden dolayı, Akören ilçesi ve bağlı mahallelerini besleyen enerji nakil hatlarının zarar görmesinden dolayı enerji verilemediği açıklandı.