Konya’nın kardeş şehri olan Saraybosna’nın Belediye Başkanı İvo Komsiç, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin KOMEK Bosna Hersek Kurs Merkezi ile Saraybosna Parkı’nda incelemelerde bulundu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Selim Yücel Güleç ile KOMEK yöneticileri tarafından karşılanan İvo Komsiç ve eşi, önce Saraybosna Parkı’nı gezerek bilgi aldı. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi Bosna Hersek Sadrettin Kütükcü Kurs Merkezi’ne geçen Komsiç, burada da sınıfları inceleyerek açılışa hazırlanan “Selçuklu’dan Günümüze” isimli sergiyi gezdi.

KONYA’YA TEŞEKKÜR ETTİ

Sergideki Selçuklu ve Osmanlı dönemleri ile günümüzü yansıtan eserleri yakından inceleyen Saraybosna Büyükşehir Belediye Başkanı İvo Komsiç, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Saraybosna’daki KOMEK şubesinde de benzer eserler yapıldığını, ancak buradaki eserlerden, özellikle çinilerden çok etkilendiğini dile getirdi. Komsiç, Saraybosna’da çini eserlerin üretilip tüm Avrupa’ya dağıtılmasını da arzu ettiklerini belirtti. Hem KOMEK Bosna Hersek Kurs Merkezi, hem de Saraybosna Parkı’nı görmenin kendilerini çok duygulandırdığını dile getiren Komsiç, Konya’nın en büyük mahallesine Bosna Hersek ismini veren, Ankara Yolu’nu İstanbul Yolu’na Bosna Hersek Mahallesi üzerinden bağlayan yola da Aliya İzzetbegoviç Caddesi ismini veren Konya Büyükşehir Belediyesi’ne, Başkan Tahir Akyürek’e ve Konya halkına teşekkür etti. Saraybosna’nın kardeş şehri olan Konya’da kendilerine gösterilen ilgiden çok memnun kaldıklarını kaydeden İvo Komsiç ve eşine çini tablosu il ebru baskılı şal hediye edildi.