Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı (SMMMO) İsmail Turan bazı alacakların yeniden yapılandırılmasını da içeren 6552 sayılı kanun (Torba yasa) kapsamında vergi borçlarının yapılandırma başvurularının 31 Aralık 2014, SSK, BAĞ-KUR borçlarının yapılandırma başvurusunun 2 Şubat 2015’de sona ereceğini açıkladı.

Konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada borcu olan vatandaşlarımızın son güne kalmadan başvurularını yapmaları gerektiğini belirten Başkan Turan, "11 Eylül tarihinde yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasa’dan faydalanarak vergi borçlarını yeniden yapılandırmak isteyenlerin 31 Aralık 2014, SSK, BAĞ-KUR borçlarının yapılandırılması içinde 2 Şubat 2015 tarihine kadar mutlaka başvuru yapmaları gerekmektedir. Yapılan başvuruların sonucun da ise SGK ile ilgili yapılandırma ödemesinin son günü 2 Mart 2015, Vergi borçlarına uygulanan yapılandırma ile ilgili son ödeme tarihi ise 2 Şubat 2015 tarihidir.” Şeklinde görüş belirtti.

PEŞİN ÖDEMEDE FAİZ YOK

6552 Sayılı kanun (Torba Yasa) ile vergi borcu yapılandırmasından faydalanabilmek için öncelikle borcun kesinleşmiş olması gerektiğini belirten Turan, "Borçların yapılandırılması için vergi dairelerine başvurulabilineceği gibi, Gelir İdaresi Başkanlığının web sitesinden ve posta yoluyla da yapılabilmektedir. Yapılandırmada peşin ödeme imkanını seçen borçlu mükellefler için başvuranlara ek kat sayı ve faiz uygulanmamaktadır" dedi.