Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından oda üyelerine ve stajyerlerine yönelik olarak düzenlenen mesleki eğitim faaliyetlerine “Dönem sonu işlemleri” semineriyle devam edildi.

Oda hizmet binasında düzenlenen seminere TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Eray Mercan, Gelirler Kontrolörleri Derneği Başkanı Burhan Düz ile çok sayıda oda üyesi ve stajyeri katıldı.

Dönem sonu olması itibariyle mesleki olarak yoğun bir dönemde olduklarını belirten Konya SMMMO Başkanı İsmail Turan, “Dönem sonu olması nedeniyle yoğun bir dönemden geçiyoruz ve bu doğrultuda mesleki güncel bilgileri ihtiyacımız olabiliyor. Bu doğrultuda bilgilendirme faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Diğer bir taraftan 6552 sayılı torba yasada vergi yönünden son gün 31 Aralık 2014 kadar uzadı. Bununla ilgili de meslektaşlarım da yoğunluk mevcut. Benim sizlere tavsiyem daha bu yapılandırmadan yararlanmayan mükellefleriniz mevcutsa onları son bir kez daha uyararak yapılandırmadan faydalanmalarını sağlayınız. Çünkü vergi ile ilgili borcu olan mükellefler 2015 yılında ticari yönden vergi dairesinin yapacağı yaptırımlar sonucunda sıkıntı yaşayabilir. Diğer bir taraftan eğitim faaliyetlerimiz devam ediyor. 2015 yılında Konya’da bine yakın firma e-defter ve e-faturaya geçeceği için bu doğrultuda ihtisas kursumuzu düzenledik ve kursumuzda kayıtlar tamamen dolmuş durumda. Mesleki güncel konularla ilgili eğitim faaliyetlerimize önümüzdeki dönemde de aralıksız devam edeceğiz” dedi.

Açılış konuşmasından sonra Yeminli Mali Müşavir İbrahim Değirmenci tarafından Dönem sonu işlemleri hakkında detaylı anlatım ve sunum yapıldı.