Türk Nöroşirürji (Beyin ve Sinir Cerrahisi) Derneği ile Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilimi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Konya Spinal Günleri 2. Dönem 3. Toplantısı gerçekleştirildi.

Bir otelde yapılan toplantının açılış konuşmasını, NEÜ Meram Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdal Kalkan yaparken, toplantının moderatörlüğü, Yrd. Doç. Dr. Fatih Keskin tarafından gerçekleştirildi. Toplantıda, Ege Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Çağlı “Spinal Ağrıda Minimal İnvaziv Yaklaşımlar” konulu bir sunum yaptı.

Prof. Dr. Kalkan yaptığı sunumunda, “Her gün yüzlerce hasta bel, boyun ve sırt ağrısı nedeniyle doktora müracaat etmektedir. Ağrı nedeniyle bu müracaat eden hastaların çok önemli bir kısmı ağrı kesiciler ve kas gevşeticilerin kullanımı ve istirahat, zorlu olmayan egzersizler gibi yöntemlerle tedavi edilmektedir. Bu hastaların çok az bir kısmı bel-boyun fıtığı, bel kayması, dar kanal hastalığı, omurga iltihapları, omurga ve omurilik tümörleri gibi nedenlerle ameliyat edilmektedir. İlaç-istirahat veya ameliyat dışında bazı hasta gruplarında ise bir takım enjeksiyonlar, lokal anestezi altında küçük manüplatif işlemler ve küçük kesilerle yapılan minimal girişimsel işlemlerde bu ağrılarda etkili olmaktadır” dedi.

Prof. Dr. Sedat Çağlı da, bu minimal girişimsel işlemler hakkında bir konuşma yaptı. İnteraktif bir ortamda gerçekleştirilen toplantıda Konya bölgesindeki beyin cerrahları, FTR uzmanları, algoloji uzmanları bu hastalarla ilgili sorunlarını aktardılar ve çözüm önerilerini tartıştı.

Toplantının ardından verilen yemekte, bölgedeki meslektaşların kaynaşması sağlanırken bir sonraki toplantıda buluşma dileği ile program sona erdi.