Konya Adalet Sarayı’nda denetimli serbestlik altındaki hükümlüler için eğitim sınıfı açıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu üyesi Konya Baro Başkanlığı tarafından iç tefrişatı düzenlenen eğitim sınıfının açılışına Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Konya Baro Başkanı Avukat Fevzi Kayacan, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Oğuz Yağlıcı, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Ahmet Ömeroğlu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hayrettin Semerkant, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Adem Önay katıldı.

Açılışta konuşan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hayrettin Semerkant, “Suç işleyen kişiyi topluma kazandırma amacı güdülmektedir. Cezanın amacı suçluyu cezalandırmak ve kefaretini ödetmek değil o kişiyi yeniden topluma kazandırmaktır. Bu nedenle gelişen ve değişen toplum şartlarına göre alternatif ceza yöntemleri, infaz yöntemleri araştırılmaktadır. Bu nedenle farklı uygulamalar gözlemliyoruz son yıllarda. Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü bu alternatif ceza ve infaz yöntemleri hususunda belirleyici olmaktadır. Bu cezaların infazının, alternatif cezaların infazının takibi konusunda Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğümüz yoğun bir şekilde çalışmaktadır. Gelişen toplumlarda farklı ceza ve infaz yöntemlerini toplumsal süreç içerisinde görmeye devam edeceğiz. Açmış olduğumuz dershanede suç işlemiş kişilerin rehabilitasyonu amaçlanmaktadır” dedi.

Açılışı yapılan eğitim sınıfında denetimli serbestlik tedbiri alan hükümlülerin ihtiyaç ve risk değerlendirmesi yapılarak kişilerin suç durumlarına göre; öfke kontrolü, hayat için değişim, sigara, alkol ve madde bağımlılığı, aile içi eğitim programları ile birlikte; sağlık, kişisel bakım sosyal uyum problemleri, toplumsal düzen kuralları, manevi yönlerinin güçlendirilmesi, boş zamanlarını değerlendirmeleri, mesleki yeterlilik kazandırılmasına yönelik aktiviteler kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla da iş birliği yapılarak gerçekleştirilecek.