Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve Selçuklu İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında “Kadına Şiddete Son” Paneli düzenlendi.

Selçuklu Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleştirilen panele, Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, Halk Sağlığı Müdürü Dr. H. Murat Kaya, Selçuklu İlçe Emniyet Müdürü Murat Ay, Selçuklu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Saliha Acar, Meram İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Enver Çakıl, sağlık idarecileri ve çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Küçükkendirci, “Bugün özelde konumuz kadına yönelik şiddet ama genelci bir bakış açısına sahip olduğumuzda, şiddetin her türlüsüne karşı olmak lazım. Yeryüzündeki bütün canlılara yapılmış olan şiddetin, her birisine karşıyız” dedi.

Eğitimsizlik, ekonomik özgürlük, bazı gelenekler, töreler ve çalışanların problemleri gibi birçok sorunun şiddetin nedenleri arasında sayılabileceğini belirten Küçükkendirci, “Yaşadıklarımız belki yalnızca sonuç, insanlar şiddete maruz kalıyor, dövülüyor, darp ediliyor, hastanelerde tedavi altına alınıyor. Töre cinayetlerinde gördüğümüz gibi maalesef bazen de öldürülüyor. Bu salonda, bayanların yoğunlukta olması, çocuklarımızı gerçek manada, bilhassa erkek çocuklarımızı, kadına saygı konusunda yeterli eğitmememizden kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarından sonra Doç. Dr. Yavuz Selvi’nin “Şiddet ve Ruhsal Sonuçları”nı anlattığı sunumla başlayan ve Psikolog Yusuf Ramazan Güler’in “Aile İçi İletişim” konulu sunumu ile devam eden panel, Avukat Hatice Cansu Hevesli’nin “Şiddetin Hukuki Boyutu” başlıklı sunumunun ardından geçilen soru cevap bölümü ile sona erdi.