Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Babaoğlu Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven’i ziyaret etti.

KOP olarak kurumların kurumsal kapasitesini geliştirmek, tarım ve diğer sektörlerde izlenebilecek çalışmalar hakkında Başkan Özgüven ile görüş alışverişinde bulunan Babaoğlu, önümüzdeki hafta içerisinde Ereğli, Karapınar, Emirgazi ve Halkapınar Kaymakamlarının, Belediye Başkanlarının katılacağı bir toplantı yapacaklarını söyledi. KOP eylem planının hazır olduğunu ifade eden Babaoğlu, 2 yıllık bir çalışmanın ürünü olan eylem planında Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde’de hem kırsal, hem de kentsel anlamda projelerin hayata geçeceğini belirtti.

KOP’un bölgenin ekonomik, sosyal, kültürel anlamda gelişmesine katkı sağladığını kaydeden Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise “Kurumsal yapıyı geliştirip artırmak bize heyecan veriyor. Bu konuda üzerimize düşeni yapacağız. Ereğli olarak kapalı sulama sistemi projemiz var. Bu proje bizim için çok önemli ve oldukça yol kat ettik” dedi. Başkan Özgüven, Ereğli’yi süt konusunda marka yapmak hedefinde olduklarının da altını çizdi.