Konya’da, eski hükümlüleri topluma kazandırmak amacıyla kurulan Konya Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu’nun 2014 yılı son toplantısı Konya Ticaret Borsası’nda yapıldı.

Kurulun çalışmaları hakkında bilgi veren Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, ceza infaz kurumlarından salıverilen hükümlülerin meslek veya sanat edinmelerinde, iş bulmalarında, sanat sahibi olanlar ile tarım işletmeciliği yapmak isteyenlere araç ve kredi sağlanmasında, işyeri açmak isteyenlere yardım edilmesinde ve karşılaştıkları diğer güçlüklerin çözümünde yardımcı olmak için yapılan çalışmalar neticesinde eski hükümlüleri topluma faydalı birey olarak hayata bağlama çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Tezcan, “Kurulumuz mahkumların ihtiyaçlarını karşılama ve iş sahibi olmaları yönünde çalışmalarıyla, mahkumları yeniden topluma kazandırma ilkesini benimsemiştir. Eski hükümlüleri topluma kazandırmak amacıyla ortak akıl toplantılarına düzenli olarak devam edilecek. Konya’daki bu çalışma diğer yerlere de örnek olmaktadır. Bu açıdan emeği geçen her duyarlı kişi ve kuruma teşekkürlerimi iletmek isterim” dedi.

HUZURLU BİR KONYA İÇİN

Kurul’un başlıca hedefinin suç için öngörülen cezalara alternatif olarak verilen tedbir kararlarının toplum içinde yerine getirilmesini sağlayarak, hükümlüleri yeniden topluma kazandırmak, hükümlülerin topluma uyum sağlamasını kolaylaştırmak ve yeniden suç işlenmesini önlemek olduğunu ifade eden KTB Meclis Başkanvekili Selçuk Öcal, bu kapsamda resmi kurum ve kuruluşlar ile STK’ların tam bir uyum içerisinde çalıştıklarını belirtti. Kurulun belirli bir bütçesinin olmaması nedeniyle faaliyetlerini kurula katılan üyelerin maddi ve manevi destekleri ile sağladığını belirten Öcal, “Üyeler kurumsal olarak ilişki içerisinde bulunduğu kendi çevrelerine, kurulun çalışmalarını anlatarak onların da kurulun çalışmalarına katkı vermelerini sağlamaktadır. Konya Ticaret Borsası olarak sosyal sorumluluğumuz gereği bu tür faaliyetlerin içinde olmak, toplum için bir şeyler yapabilmek bizleri ayrıca sevindirmektedir” diye konuştu.

HÜKÜMLÜLERE BAŞARI SERTİFİKASI

Konuşmaların ardından bir ilköğretim okulunun boyanmasında görev alan hükümlülere başarı sertifikaları verildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan başkanlığında Konya Ticaret Borsası’nda yapılan toplantıya, KTB Meclis Başkanvekili Selçuk Öcal, Denetim Serbestlik Şube Müdürü Zafer Gün, KSO Yönetim Kurulu Üyesi Levent Çalık, KTO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Deresoy, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Atilla Vardım, İş-Kur İl Müdürü Lokman Ceylan, Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mehmet Öcal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Karadereli, Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı Müdürü Atilla Vardım, Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Çal ve Dosteli Derneği İl Müdürü Mehmet Seçer katıldı.