Konya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü, Konya genelinde yüzde 40 ve üzeri engelli vatandaşların su faturalarında yüzde 50 indirim yapıyor. Bunun yanında KOSKİ, engellilerin su ve kanalizasyon müracaatı, kayıt yenileme, abonelik iptali gibi birçok işlemini de evinden ayrılmadan telefonla yapabilmesine olanak sağlıyor.

KOSKİ Genel Müdürlüğü, abone hizmetlerinde engellilere yönelik yüzde 50 indirim uygulaması yapıyor. Uygulamaya göre, en az yüzde 40 ve üzeri engelli olduğunu belgeleyen abonelerin ikamet adreslerine gelen faturaların tahsilinde yüzde 50 indirim yapılıyor. 6360 Sayılı Büyükşehir Belediyeleri Kanunu’yla birlikte Konya merkezi ile mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde yaşayan engelli vatandaşlara büyük bir kolaylık sağlayan uygulama ile ilgili KOSKİ Genel Kurulu’nda bir açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Yüzde 40 veya daha fazla engeli olanlar, su ücretlerinin sadece yüzde 50’lik kısmını ödeyeceklerdir. Bu uygulamamız, 6360 Sayılı Kanunla birlikte Konya sınırlarında bulunan tüm yerleşim yerleri için geçerlidir” dedi.

Öte yandan, abonelik kaydı ve tahliyeden su kapatma işlemi yaptırmak isteyen yüzde 40 ve üzeri engelli raporu olan abonelere bir kolaylığın da telefon hizmetiyle sağlandığını belirten Başkan Akyürek, “Hizmet noktalarına gelemeyecek kadar engeli bulunan vatandaşlarımızın su ve kanalizasyon müracaatı, kayıt yenileme, abonelik iptali gibi birçok işlemi de Alo 185 üzerinden yapılabiliyor” diye konuştu.