Konya Ticaret Odası’nın (KTO) düzenlediği meslek komiteleri istişare toplantıları devam ediyor.

3. Meslek Komitesi’nin istişare toplantısı Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, meslek komitesi üyeleri ve komiteye bağlı oda üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. İstişare toplantısına Konya Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Namık Köklüsoy da konuk olarak katıldı.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, gündemdeki konuları değerlendirdiği konuşmasında, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimiz başta olmak üzere farklı şehirlerde Kobani bahanesiyle çeşitli şiddet eylemlerine şahit olduk. Son bir buçuk yılda olduğu gibi, Türkiye’nin Ortadoğu’da aktif rol aldığı bir dönemde provokasyonlarla karşı karşıya olmamız eylemlerin asıl amacını da ortaya koymuştur. Olayların başlangıcına bakarsak, Türkiye, Musul Başkonsolosu dahil 49 vatandaşını kurtararak bölgede olan gücünü ispatladı. Ardından Irak-Suriye tezkeresi TBMM’den geçti. Tezkereden sonra Türkiye bölgede kalıcı çözüm amaçlı müdahalede bulunabileceği, bunun haricinde geçici çözümleri kabul etmeyeceğini açıkladı. Bunun ardından gelen provokatif, etnik ve mezhepsel ayrışmayı körükleyici eylemleri üzüntü ve tedirginlikle izledik. Bu coğrafyada yaşama iradesi gösteren herkesin başımızın üstünde yeri vardır ve bu ülkeyi hep beraber daha yaşanılır hale getirmek zorundayız. Bunun için hepimizin ortak dili bu ülkenin geleceği için sevgi dili olmalıdır. Ülkemizde son 12 yılda özenle inşa edilen istikrar ortamına zarar verecek hadiseleri el birliğiyle bertaraf etmeliyiz. Son olaylar başta doğu bölgelerimiz olmak üzere ülkemiz ekonomisine zarar verecektir. Ülkemiz ekonomisinin duraklamaya girmesine izin veremeyiz. Her şerde bir hayır vardır. Bu son olaylar vesilesi ile ülkemiz geleceği için hayırlı tedbirlerin alınacağına inanıyoruz” dedi.

Sektör ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Öztürk, “Dünya geleceğine yön verecek ülkeler için gıda ve enerji güvenliği konusu öncelik halini almıştır. Türkiye’de son dönemde bu iki sektörde hızlı yol almaya çalışmaktadır. Şehrimizin önde gelen sektörü olan gıda hem ülkemiz hem de dünya için daha da önemli hale gelmiştir. Bu açıdan sektörümüzdeki sorunları hepimize düşen bir sorumluluktur. Düzenlediğimiz istişare toplantısı sektördeki sorunların tespiti ve çözümü açısından faydalı olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

3. Meslek Komiteleri adına konuşan KTO Meclis Üyesi Naim Gökbaş da Konya Ticaret Odası’nın düzenlediği istişare toplantılarının sektörel sorunların çözümünde sektör temsilcilerinin görüşleri alınması açısından son derece önemli olduğunu belirterek, uygulamayı hayata geçiren oda yönetimine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından söz alan katılımcılar sektörün sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili istişarede bulundu.