Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan reform planlarını Türkiye ekonomisinin hedeflerine ulaşması açısından son derece olumlu bulduklarını söyleyerek, Konya iş dünyası olarak planların başarıya ulaşması için her türlü desteği vereceklerini belirtti.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Öncelikli Dönüşüm Programı Eylem Planı’nı değerlendirdi.

Başkan Öztürk, “Küresel ekonominin ve bölgemizin oldukça kritik bir süreçten geçtiği bu dönemde, özel sektör olarak beklenen ekonomik dönüşüm planlarını Türkiye ekonomisinin hedeflerine ulaşması açısından son derece olumlu buluyoruz. İlk olarak açıklanan 9 plan Türkiye’nin yıllardır en büyük sorunu olan cari açığı azaltmaya yönelik planlardır. 2018’e kadar yol haritamızı belirleyen programda, ithalata bağımlılığı azaltacak ihracata dayalı büyümeyi teşvik edecek uygulamalar yer almaktadır. Bu açıdan Dönüşüm Programı Eylem Planı’nın Türkiye’nin 2023 hedefleri için önemli bir dönüm noktası oluşturacaktır. Açıklanan planla Türkiye ekonomisi uluslararası rekabette güç kazanmıştır. Özel sektör olarak motivasyonumuzu artıran planların uygulamaya dönük olması ortaya koymamız gereken katkıyı da göstermektedir. Biz üzerimize düşen görevi yerine getirmeye elimizin taşın altına koymaya her zaman hazırız. Türkiye’nin yeniden büyüme başarısı göstermesi için özel sektör olarak geçmişte olduğu gibi bugün de verilen her desteği hizmete çevireceğiz” dedi.

Öncelikli Dönüşüm Programı Eylem Planı’nın Konya ekonomisi için büyük bir avantaj getireceğini belirten Başkan Öztürk, “Konya dış ticaret fazlası veren ticaret ve üretim yapısı ile Türkiye’nin ithalata bağımlılığını azaltacak uygulamalar açısından son derece elverişi bir sanayiye sahiptir. Ayrıca orta ve ileri teknoloji üretiminde sürekli ilerleyen Konya bu noktada da büyük katkı sağlayacaktır. Diğer taraftan enerjide ithalata bağımlılığı azaltmak için yerli kaynak kullanımının artırılması da Konya’yı ön plana çıkartmaktadır. Bu özellikleriyle Konya açıklanan eylem planlarının getirdiği avantajları kullanarak planın uygulanacağı 2018’e kadar en fazla katkıyı veren şehirlerden biri olacaktır. Konya iş dünyası olarak planların başarıya ulaşması için her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu.