Konya’nın Kulu ilçesinde jandarma personeli 526 sedir fidanını toprakla buluşturdu.

Kulu-Konya istikametindeki Katır Tepesi mevkinde bulunan Jandarma Hatıra Ormanı’nda İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı 526 sedir çam fidanını toprakla buluşturdu.

İlçe Jandarma Bölük Komutanı Mikail Arıkan, kendi imkanlarıyla elde ettikleri çeşitli cinsten olan fidanları yılın değişik aylarında Jandarma Bölük Komutanlığı’ndaki personel ve askerlerle birlikte toprakla buluşturmaya devam ettiklerini belirtti. Arıkan, kendilerine sağlanacak olan fidanları başta Jandarma Hatıra Ormanı olmak üzere gösterilecek olan yerlere dikebileceklerini ifade etti.

Bir fidanın da bir insan gibi canlı olduğuna değinen Arıkan, dikilen her fidanın dikildiği gibi bırakılarak terk edilemeyeceğine dikkat çekerek, “İnsan ve diğer canlıların yaşamak için neye ihtiyacı varsa fidanların da yeşerip büyümeleri için bakıma, sulanmalarına ihtiyaç vardır” dedi.

Dikilen fidanlara zarar verilmemesi için herkesin duyarlı davranmasını isteyen Arıkan, ormanların nesiller boyu var olmasının doğanın dengesinin sağlanması için kaçınılmaz olduğunu da sözlerine ekledi.