Konya’nın Kulu ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kulu Stadyumundaki tören Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından protokol üyeleri tarafından öğrencilerin ve vatandaşların Cumhuriyet Bayramı kutlandı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Hüseyin Avcı, “Bu anlamlı günümüzde milletimizi aynı coşku ve duygu ile tek vücut olarak birleştiren Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü ve onun silah arkadaşlarıyla vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele ederek, görevleri başlarında kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi de rahmet, nimet ve şükranla anıyorum” dedi.

Cumhuriyetin ilanının kolay olmadığını ifade eden Avcı, “Tarih boyunca daime hür ve bağımsız yaşamış olan milletimiz kendisini esir etmek, vatanını parçalamak isteyen düşmanlarına karşı gösterdiği büyük kahramanlık sayesinde Kurtuluş Savaşını kazanmış ve en olumsuz şartlarda bile düşmanlarını yok edecek kudrette olduğunu tüm dünyaya bir defa daha ilan ve ispat etmiştir. Büyük Önder Atatürk Cumhuriyeti kurduktan sonra Cumhuriyeti, Cumhuriyetin tüm kurumlarını ve temel niteliklerini, koruma, sonsuza kadar yaşatma ve geliştirme görevini Türk milletine ve Türk gençliğine vermiştir. Cumhuriyeti biz kurduk, Onu koruyacak ve yüceltecek olan sizlersiniz, demek suretiyle sizlere olan güvenini göstermiştir” diye konuştu.

Program resmigeçit töreninin ardından sona erdi.