Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Mehmet Akif Mahallesi’ne kazandırılacak olan Mehmet Akif Mahalle Konağı’nın yapımı devam ediyor. Tamamlandığında ilçenin sosyal hayatına canlılık katacak tesisin yüzde 95’lik kısmı tamamlandı.

Sosyal belediyecilik hizmetlerini hız kesmeden sürdüren Selçuklu Belediyesi, ilçeye her yaş grubundan insanın faydalanabileceği nitelikli sosyal tesisler kazandırıyor. Bu tesislerden biri olan Mehmet Akif Mahalle Konağı’nın yüzde 95’lik kısmı tamamlandı. Hanımlar lokali ve emekliler lokali gibi sosyal alanların yer alacağı tesiste, cephe kaplama çalışmaları tamamlandı. Estetik cephe yapısı ile modern bir görünüme sahip olacak tesiste; granit, seramik, ahşap, kompozit ve cam cephe giydirme çalışması bir arada uygulandı. Tesisin çevre düzenlemesi, iç mekan zemin kaplaması ve havuz seramik kaplaması devam ediyor.

Vatandaşların sosyal hayatına değer katacak modern tesisler üretmeye devam ettiklerini söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Mehmet Akif Ersoy Mahallemize kazandıracağımız mahalle konağı, içerisinde bulunan hanımlar ve emekli lokali, kapalı havuz alanı, çocuk kulübü, spor salonu gibi farklı etkinlik alanları ile vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel hayatına canlılık katacak” dedi.

İki kattan oluşan ve 2 bin 936 metrekarelik alana sahip olan Mehmet Akif Mahallesi Mahalle Konağı’nın birinci katında emekli lokali, kapalı havuz, sauna, buhar odası, hamam, ılıklık, vitamin bar ve doktor odası bulunacak. İkinci katında ise hanımlar lokali, çocuk kulübü, spor salonu, dinlenme odası, fitness salonu ve soyunma odaları yer alacak. 3 milyon 277 bin TL’ye mal olacak Mehmet Akif Mahalle Konağı 2015’in ilk aylarında ilçe halkının hizmetine sunulacak.