Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, mahalle muhtarlarının halka daha modern ve nezih ortamlarda hizmet verebilmelerini sağlamak amacıyla 18 farklı mahalleye prefabrik muhtar ofisi kazandırıyor.

Kürden Mahallesi’ne numunesi yapılan ve büyük beğeni toplayan prefabrik muhtar ofisleri öncelikli olarak acil ihtiyacı olan muhtarlıklar olmak üzere 18 farklı mahalleye monte edilecek. Halkın ihtiyaçlarının tespit edilmesinde muhtarların önemli bir rolü olduğunu belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Belediye olarak halkımıza en güzel hizmeti sunabilmenin gayreti içerisindeyiz. Göreve gelir gelmez mahalle muhtarlarımızla gruplar halinde Mahalli İstişare Meclisi toplantıları yaptık. Bu istişare toplantılarında mahallelerin öncelikli sorunlarını tespit ederek hemen ertesi gün teknik ekiplerimizle söz konusu bölgede inceleme yaparak sorunun çözümünü hızlandırdık. Bazı muhtarlarımızın yer sıkıntısı olduğunu gözlemledik ve bu kapsamda öncelikli olarak acil ihtiyacı olan mahallelerimize prefabrik muhtar ofislerini monte edeceğiz. Bununla ilgili olarak ihaleyi yaptık ve inşallah 2015 yılı içerisinde bu ofislerimizi hizmete açmış olacağız” dedi.

DAHA KONFORLU HİZMET İMKANI

Örnek mimari tarzda yapılacak muhtar ofisleri, mutfak, tuvalet ve lavabo bölümlerinden oluşacak. Yaklaşık 20 metrekarelik alana sahip olacak muhtarlık binalarında, vatandaşlar daha modern ve düzenli mekânlarda işlemlerini yaptırma imkanına kavuşacak. Ayrıca hırsızlığa karşı güvenlikli bir şekilde yapılacak seyyar ofisler, ısı ve su yalıtımı ve taşınabilme özelliğine de sahip olacak.

Muhtar ofisi yapılacak mahalleler şöyle:

“Öğretmenevleri, Kalfalar, Dr. Ziya Barlas, Loras, Çaybaşı, Batı Hadimi, Doğu Hadimi, Hasanköy, Orgeneral Tural, Karahüyük, Kürden, Yaka, Kavak, Pamukçu, Karaaslan Aybahçe, Yenibahçe, Saadet, Gülbahçe.”