Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, büyük bir bölümü ilçe sınırları içerisinde yer alan anıt ağaçların bakımını gerçekleştiriyor.

Meram Belediyesi, Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun onayı doğrultusunda ilçedeki asırlık anıt ağaçların bakımını gerçekleştiriyor. Konya’daki anıt ağaçların tamamına yakını Meram’da bulunuyor. Büyük bir bölümü Meram ilçesine bağlı Aşkan, Ayanbey, Hacışaban, Kirazlı, Kürden, Lalebahçe, Selam ve Yaka Mahalleleri mücavir alanları içinde yer alan anıtsal nitelikteki ağaçların bakımı, Meram Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor.

MERAM’DA 170 ANIT AĞAÇ BULUNUYOR

Meram ilçesinde yaşları 400’e kadar varan 94’ü tescilli 76’sı ise tescilsiz olmak üzere toplam 170 adet anıt ağaç bulunuyor. Meram Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ayrıca ilçe sınırları içerisinde yer alan tüm cadde, sokak ve parklardaki fidanların bakımlarını da sürdürüyor. İlçede bulunan parklarda ve sokaklarda, katalpa, dişbudak, çınar, akçaağaç, ıhlamur ve iğde ağaçları başta olmak üzere yapraklı ve ibreli ağaçların bakım ve budaması da yapılıyor.