Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen "Dört Mevsim Meram" isimli fotoğraf yarışmasının ikinci etabı olan ‘Meram’da Kış’a başvurular başladı.

Meram Belediyesi tarafından düzenlenen ve "Dört Mevsim Meram" isimli fotoğraf yarışmasının ikinci etabı ‘Meram’da Kış’a müracaatlar 5 Mart 2015 tarihine kadar devam edecek.

Meram’ın doğal güzellikleri ile tarihi ve kültürel zenginliğinin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla yarışmayı düzenlediklerini kaydeden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Yarışmanın ilçemizin tarihi ve kültürel yerlerinin tanıtımına katkı sağlayacağına inanıyorum. Geçtiğimiz günlerde ödül törenini düzenlediğimiz ‘Sonbaharda Meram’a fotoğraf sanatçılarımız yoğun ilgi gösterdi. Ödül alacak ve sergilenecek fotoğrafların seçiminde jüri üyelerimiz çok zorlandı. Yarışmanın diğer etaplarına yine yoğun ilgi olacağını umut ediyorum” dedi.

İLK 3’E KALANLAR ÖDÜLLENDİRİLECEK

İlçe sınırları içerisinde çekilmiş fotoğrafların değerlendirmeye alınacağı yarışma, 4 etaptan oluşuyor. Yarışmanın ilk etabı olan ‘Sonbaharda Meram’ın ödül töreni kısa bir süre önce gerçekleştirildi. Kış, ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarını konu alan fotoğrafların ayrı ayrı değerlendirmeye alınacağı yarışmanın her 4 etabı için de farklı ödüllendirme yapılacak. 16 yaşından büyüklerin katılabileceği ve katılımın ücretsiz olduğu yarışmada derece alan fotoğraflar ödüllendirilecek.

Birincilik ödülü 3 bin TL, ikincilik ödülü 2 bin TL, üçüncülük ödülü bin TL olarak belirlenirken, sergilemeye hak kazanan 30 esere plaket ve katılım sertifikası verilecek. İnternet üzerinden gönderilen fotoğrafların kabul edilmeyeceği yarışmaya katılmak için fotoğrafların başvuru formuyla birlikte Meram Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne elden veya posta yoluyla teslim edilmesi gerekiyor. Yarışmanın detaylarına ve başvuru formuna Meram Belediyesi’nin internet sitesinden (www.meram.bel.tr) ulaşılabiliyor.

‘Meram’da Kış’ yarışma takvimi şöyle: Son Katılım Tarihi 5 Mart 2015, Değerlendirme Toplantısı 9 Mart 2015, Sonuç Bildirimi 16 Mart 2015, Ödül Töreni ve Sergi Mart 2015.