Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KONSEM) bünyesinde ulusal ve uluslararası çevrede Türkiye’nin en idealist müzik eğitimi projeleri arasında gösterilen Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları (CAKA) müzik kurslarının güz dönemi konseri ve sertifika töreni gerçekleştirildi.

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör Konferans Salonundaki programa, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yağmur Şener, Öğretim Üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

CAKA Projesi koordinatörü Doç. Dr. Zafer Kurtaslan yaptığı konuşmada, Türkiye’de 11 şubede uygulanmakta olan CAKA projesi eğitiminin yaparak ve yaşayarak öğrenme modeline dayandığını belirterek, “Bu eğitim kursiyerlerin her birinin arkadaş olarak görüldüğü ve herkesin müziğin içerisinde kendisine bir yer bulduğu bir programdır. Bu proje ile birlikte gelecekte müzik sanatını kendine meslek edinenlerin yanı sıra müziği bilen avukatlar, doktorlar, mühendisler ve öğretmenler olacaktır. Müzik birbirine saygı duymayı barışı sevgiyi ve paylaşmayı öğretir” dedi.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise, bu kadar kısa bir zamanda böylesine güzel ve büyük bir etkinliğin oluşmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, “KONSEM bünyesinde Müzik Anabilim Dalı hocalarımızın fedakârlığı, çabası ve özverisiyle küçükten büyüğe herkesin müzik eğitimi alarak böyle bir çalışma içerisine girmiş olmalarını takdirle karşılıyorum” diye konuştu.

2 yaşından 50’li yaşlara kadar 110 katılımcının sahnede olduğu konserde gerek çocukların gerekse yetişkinlerin performansı göz doldurdu. Konserin ilk bölümünde, keman ve piyano çalan çocukların yer aldığı sahnede daha sonra aileler çocuklarıyla birlikte sahnede yer aldı. Yaşları 2 yaşından 12 yaşına kadar olan çocukların son derece uyumlu bir biçimde ritm aletleri ile eşlik yapmaları, davetliler tarafından beğeniyle izlendi. Ud, bağlama, gitar ve flüt öğrencilerinin seslendirdikleri eserlerle devam eden programın 2. bölümünün sonunda Yetişkinler Türk Sanat Müziği Korosu unutulmaz şarkılarını büyük bir başarı ile seslendirdi. Her biri farklı meslek grubundan olan koro üyelerinin sergilediği performans, ileride farklı meslek gruplarından oluşan profesyonel bir koronun oluşacağının sinyallerini de vermiş oldu. CAKA’nın ünlü halk ozanımız Aşık Veysel’e ithaf ettiği konser, büyük ustanın dillerden düşmeyen “Uzun ince Bir Yoldayım” isimli türküsünün tüm kursiyerler tarafından seslendirilmesinin ardından sertifika töreni ile sona erdi.