Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği işbirliğiyle düzenlenen ve Savcı Sayan’ın konuşmacı olarak katıldığı "Yeni Türkiye ve Gençlik" konulu konferans gerçekleşti.

CHP eski MYK üyesi Savcı Sayan, gençlerin ülkede neler olup bittiğini bilmesi gerektiğini ifade ederek, eski ve yeni Türkiye kavramlarının arasındaki farkın önem arz ettiğini söyledi. Sayan, “Eski Türkiye’de garipler ağlıyordu diğer kesim ise boğazda yemek yiyordu. Eski Türkiye’de yaşanan acılar belli, yeni Türkiye’de hiçbir şey olmasa bile kan dökülmüyor ve bu bir sevinç kaynağıdır. Bunu kim başardıysa onlardan Allah razı olsun” görüşlerini paylaştı.

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN DOĞRU ADAMDIR”

Partiler giderse yenilerinin geleceğini ancak ülkenin bir kere giderse bir daha gelmeyeceğini söyleyen Savcı Sayan, “Türkiye giderse bir daha gelmez. Ben AK Parti ile mi Müslüman oldum? Bu ülkenin partiyle değil doğru insanlarla işi vardır ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan doğru adamdır. Bu ülkenin güçlü iktidara ve güçlü muhalefete ihtiyacı vardır. İnsanlar iktidardan memnun değillerse bir alternatif muhalefet partileri olmalı. Türkiye’yi yükseltmek gerek, projeci olmak gerek, Türkiye’ye sahip çıkmak gerek” diye konuştu.

Bugün Türkler ve Kürtleri bir arada tutan şeyin İslamiyet olduğunu kaydeden Sayan, bunu yok ederlerse toplumun birbirine düşman olacağını ifade etti. Kendisinin de bir Kürt olduğunu söyleyen Sayan, ülkede bu tarz ayrımcılıklara hiçbir bireyin izin vermemesi gerektiğini ve toplumun aynı bayrak altında huzur içinde yaşaması için ne gerekiyorsa herkesin özenle yapması gerektiğini savundu.