Konya Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli kurum ve kuruluşlarla birlikte yürüttüğü Medeniyet Okulu Projesi kapsamında 320 bin dergi dağıtımı ve 80 bin tiyatro gösterimi ile ilgili tanıtım programı düzenlendi.

Niyaz Usta İlkokulu’nda düzenlenen programda konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, eğitimin ülkenin geleceği olduğunu belirterek, herkesin mevkisi ve makamı ne olursa olsun eğitime katkı sunduğu taktirde eğitimde güzellikler yakalanabileceğini söyledi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise, Türkiye’ye ve dünyaya örnek olan Medeniyet Okulu Projesi’nin dayanışma kültürünü, çalışma azmini, bir arada yaşama gayretini destekleyeceğini; huzuru, barışı önceleyeceğini ifade etti.

“MİLLİ KÜLTÜR, MİLLİ KİMLİK AKTARILIYOR“

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, Konya’nın kimliğini, misyonunu, milletimizin değerlerini öğretme çalışması olan Medeniyet Okulu Projesi’nin aynı zamanda çocukların vatanını, milletini seven; ülkesi, ailesi, şehri için çalışan insanlar olmasını amaçladığını dile getirdi.

Proje kapsamında Konya’nın tüm okullarında, hedef kitle olan sınıfların tamamında 8 ay boyunca her ay bir konu işleneceğini, o konuyla ilgili tiyatro gösterimi yapılacağını, dergi dağıtılacağını belirten Başkan Akyürek, bu çalışmayla öğrencilere milli kültür ve kimliğin aktarılmış olacağını ifade etti. Kasım ayının konusunun cömertlik olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, çocuklara cömert olmanın güzelliklerini anlattı.

Konuşmaların ardından Kasım ayı programını 31 ilçede gerçekleştirecek araçlar yolcu edildi. Proje kapsamında her ay bir değerin işlendiği 40 bin, toplamda 320 bin dergi dağıtımı yapılırken 8 bin tiyatro gösterimi gerçekleştirilecek.