Resmi Gazete’de yayımlanan bir yönetmelikle organize sanayi bölgelerindeki sanayi parsellerinin yapılaşma koşulları değiştirildi. Konya Sanayi Odası Başkanı, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, bugüne kadar kendilerine tahsis edilen sanayi parsellerinde, parsel alanının tabanda azami yüzde 55’ine tesis kurabilen yatırımcıların, söz konusu değişiklikle artık taban alanı olarak parselin yüzde 70’ine kadar kullanabileceklerini söyledi.

Kararın organize sanayi bölgesindeki yatırımlarını genişletmek isteyen sanayiciler için son derece önemli olduğunun altını çizen Başkan Kütükcü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, OSBÜK Başkanı Cahit Nakıboğlu ile çalışmada emeği geçen herkese Türkiye ve Konya sanayisi adına teşekkür etti.

“REFORM NİTELİĞİNDE BİR DEĞİŞİKLİK”

Organize Sanayi Bölgelerinde TAKS olarak bilinen ve 0,55 olan Taban Alanı Katsayısını kaldırıp, değişen parsel çekme mesafelerine bağlı olarak 0,70’e kadar yükselten yönetmeliğin reform niteliğinde olduğunu vurgulayan Başkan Kütükcü, “OSB’lerde özellikle büyük parsellerde kullanılamayan alan miktarı çok yüksek olduğu için ciddi kaynak kaybı oluşuyordu. Türkiye’deki 278 OSB’yi temsil eden OSBÜK Başkanı Cahit Nakıboğlu’nun başkanlığındaki yönetim kurulumuzun uzun süredir yürüttüğü görüşmeler neticesinde bu konuyla ilgili önemli bir karar alındı. Bu gelişme ile Türkiye, 2023 hedeflerine giden yolda kritik bir adım daha atmış, reformcu bakış açısını güçlendirmiştir” dedi.

“KONYA’YA POZİTİF YANSIYACAK”

Açıklamasında organize sanayi bölgelerinin Türkiye’nin sanayileşme hamlesinde özel bir yeri olduğuna dikkat çeken Başkan Kütükcü, “Konya’nın üretim ve ihracatında da OSB’lerin önemli bir yeri var. Şu anda 486 fabrikamızın üretim yaptığı ve önümüzdeki iki yılda 100’ün üzerinde yeni fabrikanın daha üretime geçeceği Konya Organize Sanayi Bölgemiz de bu karardan olumlu etkilenecek, sanayicilerimiz artık arsalarını daha verimli şekilde kullanabilecekler. Organize Sanayi Bölgelerine ve sanayicilerimize nefes aldıracak, rekabet gücünü artıracak bu gibi kararların hepsi ülkemizin büyümesine pozitif katkı verecektir” ifadelerini kullandı.