Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen konferansa Prof. Dr. Aytaç Açıkalın konuşmacı olarak katıldı.

Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferanslarda gündüz yapılan iki bölümde Prof Dr. Aytaç Açıkalın lise 12. sınıf öğrencileri ile buluştu. Öğrencilerle karşılıklı sohbet ederek gerçekleşen konferansta ’Aklını Kullan, İçindeki Gücü Uyandır’ konusu işlendi. Öğrencilerin hayatta başarılı, mutlu olmak için hedef ve amaç belirlemesinin önemine değinen Açıkalın, kendi yaşamından da örnekler vererek, 40 yaşından sonra üniversite kariyerinin başladığına değindi.

Neşeli bir ortamda geçen konferansların ardından, akşam ise okul yöneticileri ve öğretmenler için bir konferans düzenlendi. ’Büyülü Kapının Sihirli Anahtarı Okul’ konusunun işlendiği konferansa, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, okul idarecileri ve çok sayıda öğretmen katıldı. Konferansta öğretmenlerin öğrencilere yaklaşımı, okul yönetimi, okul idarecileri ile öğretmenler arasındaki ilişkiler eğlenceli bir dille ele alındı. Konferansın sonunda katılanlardan büyük alkış alan Prof. Dr. Aytaç Açıkalın’a İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin tarafından Nasreddin Hoca’nın tersine çalışan saati verilirken, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından da bir plaket ile Akşehir Belediyesi Kültür Yayınlarından oluşan bir set armağan edildi.

Prof. Dr. Aytaç Açıkalın konferansın ardından kitaplarını imzaladı.