Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı sağlık kurumlarında görev yapan hastane yöneticisi, başhekim, müdür ve yardımcıları ile genel sekreterlik bünyesinde çalışan uzmanlara, ‘Kurumsal Liderlik’ konulu eğitim programı düzenlendi.

Düzenlenen eğitim toplantısının yöneticiler açısından önemine vurgu yapan Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, “İdarecilerimizin kurumsal liderlik tarzını oluşturabilmeleri ve etkin bir yöneticicilik yapabilmeleri açısından ‘Kurumsal Liderlik’ göz ardı edilmemesi gereken bir konudur. Hastaneler yönetilmesi zor kurumlar arasındadır. Bu nedenle idareciler, kendilerini her zaman yenilemek ve çağa hazır konuma getirmek zorundadır. Düzenlenen eğitim programının amacı, hastane yöneticilerine çağdaş yönetim tekniklerini ve etkin liderlik yaklaşımlarını gösterebilmek. Hastanelerimizde görev yapan yöneticilerimiz motive edici, adaletli, cesaretli ve takipçi olmalıdır. Yanlarında görev yapan çalışanların kusurlarını araştırıp ortaya çıkarmak yerine insanların ayıplarını örtmek ve haberinizin olduğu konuları düzeltmek yöneticilerimizin en önemli sorumlulukları arasındadır” dedi. Darılmaz, programın düzenlenmesinde emeği geçen İdari Hizmetler Başkanlığı Eğitim Birimi çalışanlarına teşekkür etti.

Genel Sekreter Darılmaz’ın konuşmasının ardından İzmir TSE Bölge Müdürlüğü’nde görev yapan Toplam Kalite Bilim Uzmanı ve Kişisel Gelişim Araştırmacısı Teyfik Bıyıklı tarafından ‘Kurumsal Liderlik’ konulu sunuma geçildi. Kendisinin yıllardır pek çok farklı şehir ve kurumda eğitim programlarına katıldığını belirten Bıyıklı, “İlk kez bu kadar üst düzey yöneticilerin bir arada bulunduğu ve toplantının tamamını takip ettiklerine şahit oluyorum. Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bu nedenle huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.