Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN) Konya Bölge Temsilciliği, "Basınla Tanışma ve Gündem" konulu basın toplantısı düzenledi.

Bir otelin toplantı salonunda gerçekleşen programa SAVDES-SEN Konya Bölge Temsilcisi Hakkı Gündüz ve sendika üyeleri katıldı.

SAVDES-SEN Konya Bölge Temsilcisi Hakkı Gündüz, konuşmasına Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde şehit edilen üç askere Allah’tan rahmet, ailelerine de başsağlığı dileklerinde bulunarak başladı. Basın toplantısını, Türkiye’de MSB ve TSK’de çalışan sivil memurların hakları için kamuoyu oluşturmak amacıyla düzenlediklerini söyleyen SAVDES-SEN Konya Bölge Temsilcisi Hakkı Gündüz, “Bizler, MSB ve TSK’de aidiyet duygusu ve özveri ile çalışan sivil memurlarız. Askeriyenin kurumsal hafızası olan ve yükünü omuzlayan yaklaşık 38 bin 500 kişilik vazgeçilmez bir gücüz. Sosyal ve ekonomik yönden yıllardır üvey evlat muamelesi görmekteyiz. Sendikamız sivil memurların sesi ve sözü olmak için kurulan ve her platformda memur arkadaşlarımızın sorunlarını anlatan, hak arama mücadelesi yapan demokratik bir STK ve kitle örgütüdür” dedi.

Toplantıda sendikanın taleplerini dile getiren Gündüz, “Görevde yükselme ve unvan değişikliği sorunlarının giderilmesiyle, liyakat çerçevesinde arkadaşlarımızın önlerindeki engellerin kaldırılması sağlanmalıdır. İzin, nöbet, fazla mesai ve içtima sorunlarının giderilmesi sağlanmalıdır. Fiili Hizmet Zammı (Yıpranma Bedeli ) verilmelidir. Psikolojik Taciz ( Mobbing ) sorunları giderilmelidir. Orduevi ve Sosyal Tesislerin kapıları bizlere de açılmalıdır. Görev Tanım Formlarındaki ‘Amir tarafından verilecek diğer görevleri yapmak’ ifadesi kaldırılmalıdır” diye konuştu.

Hedeflerinin Eskişehir, Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Karaman’ın da bağlı olduğu Konya Bölge Şube Başkanlığı kurmak olduğunu belirten Gündüz, "Konya Bölge Şube Başkanlığı yönetim kurulu ile koordine bir şekilde, hem askeri birliklerde hem de kurumlardaki üyelerimiz ile komuta kademesi arasındaki sorunların giderilmesini sağlamak; diğer yandan ise, MSB ve TSK’da çalışan 657 sayılı kanununa tabi devlet memurlarının sorunlarını, bölgemizdeki milletvekillerine, siyasi partilere, STK’larına, görsel ve basılı yayın organlarına sürekli anlatarak ve kamuoyu oluşturarak, yıllarca bizleri görmezden gelerek, bizleri tanımayanların tanıma zamanının geldiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Toplantı, açıklamanın ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.