Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında düzenlenen “Yalnız Değilsiniz” etkinliği çerçevesinde Mustafa Fevzi Serin İlkokulu öğrencileri, Sızma Alparslan İlkokulu öğrencilerini ziyaret etti.

SEDEP, farklı etkinlik ve projelerle değerleri öğrencilerle buluşturmaya devam ediyor. Özellikle temel eğitimdeki öğrencilerin değerleri en iyi şekilde özümsemesini amaç edinen proje çarpıcı etkinliklerle devam ediyor. Saygı değeri kapsamında düzenlenen “Yalnız Değilsiniz” etkinliği kapsamında Selçuklu merkez Mustafa Serin İlkokulu’ndan gelen öğrenciler Sızma Alparslan İlkokulu’nda eğitim gören arkadaşlarını ziyaret etti. Mesafelerin birlikteliğe engel oluşturmadığını gösteren ve çeşitli aktiviteler gerçekleştiren öğrenciler birlik, beraberlik ve paylaşıma vurgu yaptı.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar da gerçekleşen bu anlamlı günde öğrencileri yalnız bırakmadı. Burada çeşitli etkinlikler gerçekleştiren öğrencilerle birlikte yapılan etkinliklere katılan Başkan Altay, Rektör Şeker ve Kayacılar çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Etkinliğin sonunda iki okulun öğrencileri protokol üyeleriyle birlikte günün anısına fotoğraf çektirdi.

“SEDEP, ÖĞRENCİLERİMİZİ KAYNAŞTIRIYOR”

SEDEP etkinliklerinin devam ettiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bugün, Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte ilçemize bağlanan Sızma Mahallesi’ndeyiz. Merkezde Mustafa Fevzi Serin İlköğretim Okulu’ndan gelen çocuklarımız burada SEDEP etkinliğine katıldılar ve birlikte etkinlikler düzenlediler. Böylece çocuklarımız arasında bir kaynaşma meydana geldi. İnşallah bu dostlukları artarak devam eder. Ev sahipliğinden dolayı Sızma Okulumuza teşekkür ediyoruz” dedi.

“GENÇLER,“SEDEP’İN KIYMETİNİ BİLİN”

SEDEP ile değerlerin öğrencilere anlatılmaya devam ettiğini ifade eden Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Çocuklarımızın değerlerimizi öğrenmelerinden dolayı mutluyuz. Bugün de Sızma da çocuklarımız başarılı bir şekilde etkinliklerini gerçekleştirdiler. SEDEP’in Selçuklu İlçesi’nde tüm okullarda gayet başarı bir şekilde uygulanmasında başta Selçuklu Belediyemiz olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkıları bizleri mutlu ediyor. Böyle bir projede paydaş olduğumuz için kendimizi şanslı addediyoruz. Değerler eğitiminin gelecek yıllarda da inşallah devamını bekliyoruz. Ben gençler adına seviniyorum ve diyorum ki keşke bizim zamanımızda da böyle değerler eğitimi olsaydı. SEDEP’in kıymetini bilin gençler diyoruz” dedi.

“SEDEP İLÇEMİZİN HER NOKTASINDA BAŞARIYLA UYGULANIYOR”

SEDEP’in Selçuklu’da 3 yıldır başarıyla uygulanmaya devam eden bir proje olduğunu ifade eden Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, “Medeniyetimizin ve kültürümüzün özünü teşkil eden değerlerimizin genç nesiller tarafından özümsenmesi ve onların geleceğe aktarılmasını önemsiyoruz. Bu ay da saygı ayı ve bu değer çerçevesinde birçok etkinlik yapıldı. Geçenlerde özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerimiz için “Yalnız Değilsiniz” etkinliği yapmıştık. Bugün de kırsalda eğitim gören öğrencilerimizin yanında olduğumuzu göstermek adına “Yalnız Değilsiniz” etkinliğini burada gerçekleştirdik. Bu projenin paydaşı olmaktan gurur duyuyoruz. İnşallah ilerleyen yıllarda ilçemizde devam etmesini ümit ediyoruz” diye konuştu.