Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Konya Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenleyeceği ‘Şehir Kimliği Çalıştayı’nın tanıtım toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Danışmanı İbrahim Acar, insan ile şehrin ruh ve beden gibi birbirini tamamlayan iki önemli sistem olduğunu söyledi. Acar, Konya’da yapılacak çalıştayın Konya’nın geleceğine ışık tutacak çalışmalar yapmasına katkı sağlayacağını dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, şehirlerin belli bölgelerinin kimliklerini kaybetmiş durumda olduğunu belirterek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın şehir kimliği konusunda bilinçlendirme ve yol haritası oluşturma çalışmalarının önemli olduğunu söyledi. Konuşmasında başta Tarihi Bedesten olmak üzere Konya’da yaptıkları restorasyon çalışmalarını anlatan Başkan Akyürek, Şehir Kimliği Çalıştayı’nın yapılan çalışmalara hem katkı sağlayacağını, hem de yollarını aydınlatacağını vurguladı. Başkan Akyürek, çalıştayın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Programın sonunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Danışmanı İbrahim Acar, Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan ve Doç. Dr. Ayfer Gedikli, çalıştayda ele alınacak konular hakkında bilgi verdi.