Selçuk Üniversitesi (SÜ), 2. ODTÜ Üniversitelerarası Dağ Bisikleti Yarışması Amatör Erkekler kategorisinde birinci oldu.

Elit Erkekler, Amatör Erkekler ve Bayanlar olmak üzere 3 kategoride gerçekleşen yarışmanın amatör erkekler kategorisi birincisi Selçuk Üniversitesi Bisiklet Topluluğu Başkanı Mustafa Şeker, “Yarışmaya Selçuk Üniversitesi olarak 2 kişi katıldık. Arkadaşım yarışmada bana teknik destek verdi. Yarışma, ODTÜ Kampüs parkuru içerisinde 6 tur üzerinden yapıldı. Yaklaşık 70 yarışmacının katıldığı yarışmada birinci olduğum için çok mutluyum” dedi. Yarışmanın amatör erkekler kategorisinde, Erciyes Üniversitesi ikinci olurken Ege Üniversitesi üçüncü oldu.

“YARIŞMAYA 30 ÜNİVERSİTEDEN 130 SPORCU KATILDI”

ODTÜ’de gerçekleşen yarışmaya Selçuk Üniversitesi olarak katıldıklarını söyleyen Mustafa Şeker, “Biz yaklaşık 2 yıl önce kurulmuş bir topluluğuz. Selçuk Üniversitesi Bisiklet Topluluğu olarak amacımız, Türkiye’de en geniş bisiklet yolu ağına sahip olan Konya’da bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak, bisikleti hem spor hem de ulaşım aracı olarak öne çıkarmak, insanları daha çevreci ve sağlıklı bir yaşama teşvik etmek ve Selçuk Üniversitesi’ni bisiklet sporunda Türkiye’de öncü hale getirmektir. Yarışmaya Türkiye’nin yaklaşık 30 üniversitesinden 130 sporcu katıldı. Selçuk Üniversitesi olarak katıldığım yarışmada birinci oldum ve kazandığım kupa ve madalyonun yanı sıra üniversitemi de temsil ettiğim için çok mutluyum” diye konuştu.

“ÜNİLİG KURMAK İSTİYORUZ”

Bu yarışların daha sistemli bir hale dönüşmesi ve katılımcıların artırılması için çalışıldığını ifade eden Şeker, “Bu amaçla önümüzdeki dönemlerde dağ bisikleti yarışlarıyla ilgili Ünilig oluşturmak istiyoruz. Bu yarışmalarda da Ünilig’in ilk adımları atılıyor. ODTÜ ve Ege üniversitesi 2 yıldır yarışmalar düzenliyor. Yeni eklenen üniversiteler de ilerleyen zamanlarda düzenleyecekleri yarışmalarla bu durumu bir lige çevirmeyi amaçlıyoruz. Belirlenen üniversitelerin kampüslerinde yapılan parkurlarda yarışların bütün üniversiteleri kapsaması amaçlanıyor. İlerleyen zamanlarda Selçuk Üniversitesi olarak yarışmanın bir ayağını da Alaeddin Keykubat Kampüsü’nde düzenlemek istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımızı topluluk olarak sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.