Türk Kolon ve Rektum Cerrahisi Derneği (TKRCD) tarafından düzenlenen 13. Laparoskopik Kolorektal Cerrahi Kursu, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Türk Kolon ve Rektum Cerrahisi Derneği’nden Prof. Dr. İsmail Hamzaoğlu’nun rehberliğinde Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Doç. Dr. Hüsnü Alptekin ve Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz tarafından oluşturulan kurs programında 14 öğretim üyesi görev aldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mustafa Şahin, kurs düzenleme kuruluna ve katılımcılara teşekkür ederek, kolon kanserinin cerrahi tedavisinde en son gelişmelerin teorik ve pratik uygulamalarla katılımcılara aktarıldığını belirtti.

Kurs programı çerçevesinde Prof. Dr. Mustafa Şahin, Prof. Dr. Ethem Geçim, Prof. Dr. İsmail Hamzaoğlu, Prof. Dr. Sezai Demirbaş, Prof. Dr. Tahsin Çolak, Prof. Dr. Ömer Karahan, Doç. Dr. Emre Balık, Doç. Dr. Hüsnü Alptekin, Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz, Doç. Dr. Murat Çakır, Doç. Dr. Bilgi Baca, Doç. Dr. Kemal Görkem Özken, Yrd. Doç. Dr. Fahrettin Acar, Yrd. Doç. Dr. Özgür Türkmenoğlu teorik anlatımlar, pratik uygulamalar ve canlı operasyonlar yaptı.

2 gün süren kurs programı kapsamında Laparoskopik Cerrahi’nin temel ilkeleri panellerde tartışıldı. Ayrıca canlı ameliyatlarla sunumlar interaktif bir şekilde gerçekleştirildi. İnteraktif olarak gerçekleştirilen operasyonlarda kursiyerler ameliyat ekibi ile irtibata geçerek, olgular ve operasyon tekniklerini aktif olarak irdeleme fırsatı buldu. Kurs sonunda kursiyerlere katılım sertifikaları verildi.

Üç teorik oturum ve üç canlı ameliyatın yer aldığı kurs programında teorik konuların yanı sıra canlı ameliyatlara ağırlık verildi. Türkiye’nin farklı bölgelerinden 34 uzmanın da yer aldığı kurs, geniş katılımla gerçekleştirildi.