Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Muharrem Ayı dolayısıyla Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Kampüs alanı içerisinde öğrenci ve vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Selçuklu Belediyesi, Muharrem ayının manevi atmosferinin yaşatılması amacıyla geleneksel aşure ikramını bu sene de sürdürdü. Selçuk Üniversitesi Alaaddin Kampüsü Gökkuşağı’nda gerçekleşen programda binlerce kişiye aşure ikramında bulunuldu. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın katıldığı aşure etkinliğine öğrenci ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Toplumumuzda önemli bir yeri olan ve tarihi yüzyıllar öncesine dayanan aşure geleneğinin yaşatılması amacıyla her yıl geleneksel olarak aşure dağıtımı yaptıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Selçuk Üniversitesi Alaaddin Kampüsü’nde her yıl düzenlediğimiz aşure etkinliğini bu yılda yapıyoruz. Bu yıl sosyal medyadan üniversiteli arkadaşlarımız bununla ilgili taleplerini sıklıkla ilettiler. Binlerce arkadaşımıza burada aşure ikramı yapıyoruz. Bu vesile ile Muharrem ayının tüm İslam alemine birlik ve kardeşlik getirmesini ve özellikle çevre coğrafyalarda yaşanan sıkıntıların bir an önce sonlanmasını temenni ediyorum” dedi.

Düzenlenen aşure dağıtımı etkinliği ile toplumsal mozaiği oluşturan inanç ve kültürel değerlerin yaşatıldığını söyleyen vatandaş ve öğrenciler böyle bir günde kendilerini yalnız bırakmadıkları için Selçuklu Belediyesi’ne teşekkür etti.