Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen “Selçuklu Kariyer Okulu” programı birbirinden farklı konu ve konuklarla üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Selçuklu Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen “Selçuklu Kariyer Okulu” programı birbirinden farklı konu ve konuklarla üniversite öğrencileriyle bir araya geliyor. “Selçuklu Kariyer Okulu (2)” programı kapsamında, İzgören Akademi Eğitim Uzmanı Gökhan Okçu üniversite öğrencileri ile buluştu. “Bir Neden Bul Kendin İçin” isimli sunumuyla öğrencilerle bir araya gelen Okçu, “İnsan, Doğru İletişim, Ego” başlıklı konularda öğrencilere deneyim paylaşımında bulundu.

Selçuklu Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından Gökhan Okçu’nun katılımıyla Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi Malazgirt Salonu’nda gerçekleşen programa, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Seminerin başında katılımcılara özgeçmişi hakkındı çeşitli bilgiler aktaran Okçu, eğitimde insan beyninin gizemi ve gücü hakkında konuştu. “İnsan beyni aynı anda tek bir şeye odaklanır” diyen Okçu, insan beyninin sorular ve cevaplarla çalıştığını söyledi. Okçu, “İnsan beyni rutinden çıkanı takip eder. Hayatınızı rutine soktuğunuz her yerde bilin ki beyninizi köreltiyorsunuz” dedi.

İnsan beyninin düzenden hoşlandığını vurgulayan Okçu, “İnsan beyni günde 60 binden fazla duygu ve düşünce üretir. Bu duygu ve düşüncelerin tamamına hakim olamazsınız. Algınız hangi yönde açıksa ona göre seçersiniz. Şikayet etmek isterseniz, çok yardımcıdır bu beyin. Şükretmek, çözüm üretmek isterseniz yine çok yardımcıdır. İnsan beyni nedensiz hareket etmez. Bizim insan olarak temel görevimiz kendimiz için nedenler bulmak, başkaları için nedenler oluşturmak. Çünkü insan beyni nedensiz hareket etmez" diye konuştu.

Günlük yaşamdan örnekler vererek üniversite öğrencilerini hem güldürüp hem düşündüren Okçu, her insanı kendi düşünce yapısı, fikri olan “Biricik” insanlar olarak nitelendirdi. Okçu, “Hayatın içindeki her insan ayrı ayrı biriciktir. Bakın ben size bir şey söyleyeyim etraf biricik kaynıyor. Karşı komşunuz, kapıdan çöpleri alan kapıcı, yemek yediğiniz restorandaki aşçı herkes biricik. Ben, sen, o, herkes biricik. Peki bu biriciğin istekleri ne; tabi ki sonsuz. Çünkü ben biriciğim, en iyisine layığım der insan. O insan ki hayatın içinde ne varsa en güzeli, en iyisi benim olsun ister” ifadelerini kullandı.

Kariyer okulu her ay farklı konu ve konuklarla öğrencilerin eğitim hayatına destek olmaya devam edecek.