Konya Diş Hastanesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Konya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Selçuklu Belediyesi’nin katkıları gerçekleştirilen ve iki hafta boyunca Selçuklu’da ki 3 farklı alışveriş merkezinde gerçekleşen “Diş Dostu” etkinlikleri sona erdi.

Amacı toplumda ağız ve diş sağlığı konusunda bilinç oluşturmak olan ve Selçuklu Belediyesi’nin de katkı sağladığı etkinlikte vatandaşlara ücretsiz diş muayenesi yapılırken, diş fırçası ve macunu dağıtıldı. Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında Cumartesi ve Pazar günleri kurulan stantlarda vatandaşlara ağız ve diş sağlığını bozan faktörlerin insan sağlığına etkileri, sağlıklı bir yaşam için diş temizliği ve bu bilincin küçük yaşlarda kazanılması konuları anlatıldı. Ayrıca stantlarda görev alan diş hekimleri tarafından ücretsiz diş muayenesinin yapıldığı etkinlikte vatandaşlara diş fırçası ve macunu dağıtıldı.

Kule Site, Real ve son olarak da Kent Plaza Alışveriş Merkezi’nde ağız ve diş sağlığının önemini anlatan çeşitli aktivitelerin gerçekleştirildiği etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Diş dostu etkinliklerinde çocuklar da eğlenceli aktivitelerle de hoş vakit geçirdiler. Palyaçolar eşliğinde oynadıkları oyunlarla keyifli bir gün geçiren çocuklar düzenlenen yarışmalarla da birçok hediye kazandı.

Sağlıklı bir yaşam için ağız ve diş sağlığının büyük önem taşıdığını ifade eden yetkililer, “Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla Selçuklu Belediyesi ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’nin katkı sağladığı etkinlikte diş bakımıyla ilgili güzel etkinlikler gerçekleştirildik. Özellikle eğlenceli aktivitelerle çocuklarımıza diş sağlığı konusunda bilgilendirme yapıyor ve bu bilincin oluşmasına çalışıyoruz. Etkinliğimize katılan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.