Selçuk Üniversitesi’nde (SÜ) aralarında Azerbaycan, Rusya, Almanya, Yunanistan, Portekiz, Fransa, Bulgaristan gibi ülkelerin de bulunduğu 84 ülkeden bin 215 yabancı uyruklu öğrenci eğitim görüyor.

Selçuk Üniversitesi bünyesinde Afganistan’dan 186, Azerbaycan’dan 162, Irak’tan 128, Türkmenistan’dan 97, Suriye’den 73, İran’dan 47, Çin’den 31, Almanya, Kazakistan ve Kırgızistan’dan 28, Somali’den 24, Yemen ve Kosava’dan 20, Endonezya ve Filistin’den 19, Rusya’dan 16, Moğalistan’dan 14, Arnavutluk’tan 12, Yunanistan, Ahıska ve Özbekistan’dan 11, Bulgaristan’dan 10, Tanzanya ve Bosna Hersek’ten 9, Kenya, Mısır, Pakistan, Sudan, Suidi Arabistan ve Gine’den 8, Çad’dan 7, Ürdün, Makedonya, Malezya, Cibuti ve Tacikistan’dan 6, Fransa, Moritanya, Fas, Gürcistan, Hindistan, Kongo Cumhuriyeti, Gana ve Nijer’den 5, Etiyopya, Fildişi Sahili, Madagaskar ve Ukrayna 4, Avusturya, Kamerun, Liberya, Nijerya, Mozambik, Uganda ve Bangladeş’ten 3, Zimbabve, Ruanda, Norveç, Mali, Karadağ, İsveç, Hollanda, Cezayir, Benin, Belçika ve Avustralya’dan 2, Burkina Faso, Burundi, Danimarka, Gambiya, İspanya, Kanada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kore, Kuveyt, Libya, Lübnan, Nepal, Polonya, Senegal, Sırbistan, Tayland, Togo ve Vietnam’dan 1 öğrenci bulunuyor.

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BÖLÜMLERİ DAHA ÇOK TERCİH EDİLİYOR

Üniversitede yurtdışından eğitim alan yabancı uyruklu öğrenciler en çok Mühendislik Fakültesi bünyesindeki bölümleri tercih ediyor. 362 öğrenci Mühendislik Fakültesi bölümlerinde, 257 öğrenci Fen Fakültesi bölümlerinde, 202 öğrenci İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 159 öğrenci ise Tıp Fakültesi’nde eğitimini sürdürüyor. Lisansüstü eğitimde ise Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde 440 yabancı uyruklu öğrenci eğitim görürken Fen Bilimleri Enstitüsü’nde 257, Sağlık Bilimleri Enstitüsünde 35 ve Mevlana Araştırmaları Enstitüsü’nde 10 öğrenci eğitim alıyor.

“YABANCI ÖĞRENCİ SAYIMIZI DAHA DA ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Yabancı uyruklu öğrenci sayısını daha da artırmayı hedeflediklerini söyleyen SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Uluslararası üniversitelerle rekabet edebilmek ve kültürlerarası iletişimi güçlendirmek adına üniversitemize gelen yabancı uyruklu öğrenci sayısını arttırmayı önemsiyoruz. Çünkü dünyanın pek çok ülkesinden gelen yabancı uyruklu öğrencilerimiz üniversitemizin ve şehrimizin adını uluslar arası arenada duyurmaktadır. Bizler de bu bilinçle dışarıdan üniversitemize daha fazla sayıda öğrenci çekebilmek adına bir takım projeleri hayata geçirme gayreti içerisindeyiz. İnanıyorum ki bu rakam her geçen yıl daha da artacak ve uluslar arası hareketlilikte önemli mesafeler kat etmiş olacağız” diye konuştu.