Selçuk Üniversitesi (SÜ) Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, yüksek lisans derslerine başladı. Online yüksek lisans dersinin ilkini SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel verdi.

Derslerin merkezin teknik altyapısı kullanılarak sanal sınıflarda canlı olarak gerçekleştirildiği belirtildi. Online olarak işlenen derslerde öğrenciler öğretim üyesi ile ders yaparken soru sorabiliyor, öğretim üyeleri ders sırasında online test yapıp sonuçlarını hemen yayınlayabiliyor. Ayrıca yüksek lisans dersleri görüntülü sistemle kayıt altına alınarak web ortamında tekrar izlenebiliyor.

İLK DERS LİDERLİK ADAKLI YÖNETİCİLİK

Online yüksek lisans dersinin ilkini SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel verdi. Yurt içi ve yurt dışından programa katılan yüksek lisans öğrencilerine canlı bağlanan Rektör Prof. Dr. Gökbel, ilk derste öğrencilere ‘Liderlik Odaklı Yöneticilik’ konusunu anlattı. Rektör Gökbel, “Selçuk Üniversitesi olarak uzaktan eğitim projesine oldukça önem veriyoruz. Hem Selçuk Üniversitesi için hem de takipçisi olan değerli akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz için bu projenin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

İlk olarak liderlik ve yöneticilik tanımını yaparak söze başlayan Rektör Gökbel, “Yönetim, sanatların en eskisi, bilimlerin en yenisidir. Gerçekten insanların var olduğu günden itibaren ilişkilerini düzenleyebilmek amacıyla hep bir yönetime ihtiyaç duyulmuştur. Bu nedenle yönetim çok eskilerden bu yana bir sanat olarak vardır ve insanlar bunu icra ederler. Ancak liderliğin bir bilim dalı olarak ele alınması yakın zamanlardadır” dedi.

“LİDERLİĞİN ÖZÜ ETKİLEYEBİLMEKTİR”

Liderliğin özünün başkalarını etkileyebilmek olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Liderliğin iki önemli olmazsa olmazı var. Bunlar amaç ve tutkudur. Liderin her şeyden önce bir amacı olmalı ve o amaç etrafından insanları etkileyerek örgütleyebilmelidir. Lider, topluluk içinde en net ve en berrak fikre sahip olan kişidir ve grup üyelerinin işe yönelik faaliyetlerini etkilemeli ve onları bir amaca doğru yönlendirmelidir. Bu nedenle liderlik anlık bir şey değil tamamen bir süreçtir” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 1 saat süren ders, karşılıklı soru ve cevap bölümüyle sona erdi.