Selçuk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, yüksek lisans derslerine başladı. Çeşitli alanlarda internet üzerinden sertifika programları, lisans ve ön lisans programları düzenleyen ve web tabanlı eğitim fırsatı sunan merkez, artık yüksek lisans dersleriyle de hizmet verecek.

Yüksek lisans derslerinin görüntülü sistemle kayıt altına alınarak web ortamında izlendiğini söyleyen Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Muammer Zerenler, kayıt yaptıran öğrencilerin ise sistem üzerinden senkronize ya da asenkronize bir şekilde derslerini internetten takip edebileceğini söyledi. Yüksek lisans derslerinin önemli bir talebe cevap vereceğini söyleyen Doç. Dr. Zerenler, “YÖK Genel Kurulu’nun onayıyla üniversitemizin ilk uzaktan yüksek lisans programımızı açtık. Bu karar doğrultusunda, ilk olarak Sosyal Bilimler Enstitümüzün İşletme alanında Uzaktan Tezsiz Yüksek Lisans Programı başlatıyoruz. Dersleri, merkezimizin teknik altyapısını kullanarak sanal sınıflarda canlı olarak yapacağız. Dersler, genellikle 20.00-22.00 gibi akşam saatlerinde olacağı için yoğun iş ortamında çalışan ya da kampüse gelme olanağı olmayanlar ama aynı zamanda da kariyer yapmak isteyenler için eşsiz bir fırsat olacak” dedi.

“ZAMANA VE MEKANA BAĞLI KALMADAN VERİMLİLİĞİ ESAS ALIYORUZ”

Uzaktan eğitim derslerinde önemli imkanların sunulduğunun altını çizen Doç. Dr. Zerenler, “Derslerde öğrenciler öğretim üyesi ile ders yaparken soru sorabiliyor, öğretim üyeleri ders sırasında online test yapıp sonuçlarını hemen yayınlayabiliyor. Yapılan dersler tekrar tekrar izlenebiliyor. Öğrenciler kaçırdıkları dersleri bu şekilde telafi edebiliyor. Öğretim üyeleri, verdikleri dersler dışında öğrenciler için yararlı gördükleri sunumlar, dokümanlar, elektronik kitaplar gibi önemli materyalleri de öğrencilerin kullanımına sunabiliyor. Böylelikle, verimlilik esaslı zamana ve mekana bağlı olmayan etkileyici bir eğitim ortamı sunulmuş oluyor” şeklinde konuştu.

Alana ilişkin dünya gündemindeki gelişmeleri de yakından takip ettiğini söyleyen Doç. Dr. Zerenler, “Dünyanın en gelişmiş üniversitelerindeki uzaktan eğitim sisteminin en güncel haline sahip olan merkezimiz, bu yönüyle de oldukça önemli bir avantaja sahip. İşletme alanının dışında Reklamcılık, Uluslararası İlişkiler alanlarında da Uzaktan Yüksek Lisans Programları için çalışmalar tüm hızıyla sürdürülüyor. Bunun dışında Uzaktan Eğitim Merkezinde 850 farklı yetkinlik alanında hazırlanmış sertifika programları da kullanıcıların hizmetine sunulmuş durumda. Dileyen herkes, bu sertifika programlarından birini seçebilir ve eğitimleri izleyebilir. Dünyanın neresinde olursa olsun eğitim alan ve sertifika almaya hak kazanan kullanıcıların adreslerine sertifikalarını kargo ile ücretsiz ulaştırıyoruz” dedi.