Konya’nın Seydişehir ilçesinde Kardelen Anaokulu öğrencileri yenilenen oyun odalarına kavuştu.

Kardelen Anaokulu öğrencileri yenilenen sınıflarında mutluluk yaşarken, Milli Eğitim Müdürü Fatih Küçük, Denetimli Serbestlik Müdürü Ruhşen Doğan ve Okul Müdürü Dilek Kara’ da öğrencilerin bu mutluluğuna ortak oldu. İki yüz öğrencisi bulunan Kardelen Anaokulunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nünde desteği ile Okul bünyesinde bulunan çocukların bedensel gelişimlerinin desteklenmesi ve arkadaşlık ilişkilerinin pekiştirilmesi amacıyla kullanılan oyun odası yenilenerek öğrencilerin kullanımına sunuldu. Yaklaşık 15 bin liraya mal olan sınıfta öğrenciler gönüllerince eğlenerek oyunlarını oynadı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Küçük eğitimin temelinin anasınıflarında verildiğini ifade ederek, “Kardelen Anaokulumuz gerek öğretim kadrosu ile gerekse fiziki şartları ile ana sınıflarımızda öğrencilerimize en güzel eğitimi vererek geleceğe hazırlamaktalar. Bu açılan oyun sınıfımız ise öğrencilerimizin hem bedensel gelişiminde hem de bir birleri ile kaynaşmalarında büyük rolü olacak. İlçemizde sadece bu okulumuzda değil bütün okullarımızda tadilat çalışması yapıldı. Büyük çoğunluğunu tamamladık. İnşallah kalan okullarımızın da tadilatlarını tamamlayarak öğrencilerimize daha güzel hizmet vereceğiz” dedi.

Okul Müdürü Dilek Kara ise, öğrencilerine en güzel eğitimi verebilmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını söyleyerek, “Daha önceden kullanılan oyun odamızı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de desteği ile yeniledik. Sınıfımızın zeminini çocuklarımızın can güvenliğini ve sağlığı açısından yumuşak ve anti bakteriyel malzeme ile kaplandı. Çocuklarımızın devinimsel hareketlerinin ve büyük kaslarının güçlenmesine katkı sağlayacak yeni oyuncaklar ile donatıldı. Çocuklarımız sabırsızlıkla ve merakla bekledikleri yeni oyun odalarını sevinçle karşıladılar” diye konuştu.

Oyun odasının açılışının ardından Milli Eğitim Müdürü Fatih Küçük ve Denetimli Serbestlik Müdürü Ruhşen Doğan sınıfları gezerek öğrenciler ile oyun oynadı ve onlarla bir süre sohbet etti.