Konya’nın Seydişehir ilçesinde, ortaokul öğrencileri geri dönüşümün önemi ve enerji tasarrufu ile ilgili proje hazırladı.

Seydişehir İsmet Şen Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri, Fen Bilimleri Danışman Öğretmeni Murat Tükel ile birlikte Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ı ziyaret ederek geri dönüşümün önemi ve enerji tasarrufu ile ilgili hazırladıkları projeyi sundu.

Atıkların ilçede farklı konteynerlerde toplanarak değerlendirilmesi için 8. sınıf öğrencilerin fikirlerini proje haline dönüştürdüklerini belirten Fen Bilimleri Danışman Öğretmeni Murat Tükel, “Hazırladığımız projemizde atıklar farklı konteynerlerde toplanarak değerlendirilebilecek ve geri dönüşüm tesislerine aktarılması sağlanacak. Bu çalışmayla yeni istihdam alanları oluşacak. Her mahallede günde iki kere, yani sabah 07.00-09.00 ile akşam 19.00 ve 21.00 saatleri arası atıkların alınması sağlanacak. Sinek üremesi ve kötü kokular ortadan kalkacak. Her aileye bir geri dönüşüm kartı verilecek, attıkları atıklar bu kartlarda puan olarak gözükecek. Bu puanlar iş yerlerinde ve alışverişlerde kampanya yapılarak kullanılabilecek. Bu sayede enerji tasarrufu sağlanmış, toprak, su ve hava kirletilmemiş, yeraltında ve yer üstü nimetleri korunmuş ,mavi yeşil gezegenimizin gelecek nesillere ulaştırılması sağlanmış olacaktır" dedi.

Göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı öğrencilere teşekkür eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal da, “Belediyemiz olarak atıkların değerlendirilmesi için çalışmalar yürütmekteyiz. Ben öğrencilerimizi duyarlılıklarından dolayı kutluyorum. Büyüklerine örnek olabilecek bir davranış sergilediler. Bu konuda gerekli görüşmeler yaparak öğrencilerimizle birlikte projenin takipçisi olacağım. Çevreye ve doğaya duyarlı öğrencilerimizin yetişmesi bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.