Konya’nın Seydişehir ilçesinde iki gündür aralıksız yağan kar yağışı sonrası harekete geçen Seydişehir Belediyesi merkez ve uzak mahallelerin tüm yollarını kısa sürede ulaşıma açtı.

Seydişehir Alacabel Mevkiinde kar kalınlığı 77 santimetreyi bulurken, ilçe merkezinde ise 40 santimetreye ulaştı. Kar yağışının başlamasıyla harekete geçen Seydişehir Belediyesi tüm araçlarını ve personelini ulaşımın açılması için seferber etti. Gece gündüz aralıksız çalışmalar sonucunda Seydişehir merkez ve uzak mahalleler dahil tüm yollar açıldı. Yolların trafiğe açılma çalışmalarının yanı sıra temizlik ekipleri de aynı zamanda kaldırım temizliklerini yaparak yaya ulaşımını kolaylaştırdı.

Kar çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ekiplerin kar yağışının başlamasıyla aralıksız çalıştığını belirterek, uzak mahalleler dahil her bölgeye ulaşıldığını ve ulaşımın rahatça sağlanabileceğini ifade etti. Başkan Tutal, TEOG sınavına katılacak talebelerin sınav yerlerine artık rahatça gidebileceklerinin müjdesini vererek başarılar diledi.

ÇALIŞMALAR TAMAMLANMAK ÜZERE

Yoğun kar yağışının ardından Seydişehir’de yolların tamamının ulaşıma açılmasının ardında uzak mahallelerde mahsur kalan hayvanlarında kurtarılması için harekete geçildiği belirtildi.

Meteorolojiden alınan bilgiye göre kar yağışının önümüzdeki günlerde beklenmediği belirtilirken soğuk hava etkisi pazar gününe kadar devam edeceği tahmin ediliyor.