AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen basın toplantısında ülke gündemini değerlendirdi.

Türkmenoğlu’na basın toplantısında AK Parti İl Başkan Yardımcısı Zerin Özel ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Ülkü Çalık eşlik etti. Çözüm Süreci ile ilgili çalışmaların sürdüğünü dile getiren Türkmenoğlu, “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Sayın Beşir Atalay’ın da açıkladığı gibi, çözüm sürecinde yol haritası üzerinde çok çalışıldı. Biz hep yol haritasında sıkıntı olmadığını ancak uygulanmasında sorun olduğunu söyledik. Çözüm süreci çalışmaları ile alakalı olarak, geçtiğimiz aylarda hepimizin ders alması gereken bir takım olaylar yaşandı. Türkiye’nin bu kanayan yarasına çözüm bulmaya en çok yaklaşıldığı zamanlarda, birileri bu yarayı ısrarla kaşıyarak kapanmaması için uğraşılıyor. Bu noktada üzerine sorumluluk düşen her kim varsa ki, siyasiler olsun, sivil toplum örgütleri olsun fark etmez, hükümetimiz kadar hassas davransalardı belki de artık üzerinde konuşulacak bir sorun bile kalmayacaktı. Artık hükümetimiz, belli bir aşamaya gelmiş olan ve belirginleşen yol haritasının uygulanmasıyla ilgili çalışmalar yürütülüyor” dedi.

2015 Haziran ayında yapılacak genel seçimlerin erken tarihe alınması konusunda söylentiler olduğunu söyleyen Türkmenoğlu, “AK Parti için seçim çalışmaları hiç bitmez. Her zaman, her an yapılabilecek seçimler için hazır durumdayız. Zaten ülkemizde AK Parti iktidarına kadar maalesef şöyle bir anlayış vardı: ‘Seçimler yaklaşınca vatandaşa yakınlaş, birkaç hizmet yap, sonraki seçime kadar bir daha yüz yüze dahi gelme’. Bu anlayışı biz yıktık. Halkımız da bunun farkında ve siz değerli basın mensuplarımız da zaten bunu gözlemliyor, takip ediyorsunuz. Gerek bakanlarımız, gerek milletvekillerimiz ve hatta Sayın Başbakanımız dahi sürekli olarak vatandaşımızla iç içe. Tüm teşkilatımız halkımıza hizmet için tüm mesaisini harcamaya devam etmektedir. 2015 seçimlerinde de halkımızın büyüyerek artan desteğini alacağımıza inancımız tamdır” diye konuştu.

Yeni Anayasa çalışmaları hakkında da değerlendirmede bulunan Türkmenoğlu, “Farkında olduğumuz ve toplumun tüm kesimlerinde de kabul olan bir gerçek var ki; mevcut olan Anayasa yenisi ile yer değiştirmediği sürece Türkiye ’de ileri demokrasiyi hayata geçiremeyeceğiz. Bizden önceki hükümetlerce ve bizim dönemimizde 1982 Anayasasında birçok değişiklik yapıldı. Ancak hala anayasanın omurgası olduğu yerde durmaya devam ediyor. Bizim 2023 hedeflerimize ulaşmamızda gerçekleştirmemiz gereken belki de en önemli çalışma Anayasa değişikliği olacaktır. Bunun için de 2015 seçimleri sonrası yoğun ve büyük bir çalışma içine girmeyi planlıyoruz. Elbette ki bunun için halkımızın seçimlerde bize bu yetkiyi vermesi gerekiyor. Halkımızın bu yetki ve desteği verileceğine de inancımız tamdır” şeklinde konuştu.