Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi tarafından “Tarihe Yolculuk Projesi” kapsamında Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Kampüsü’ndeki fakülte ve yüksekokullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik Konya gezisi düzenlendi.

Geçtiğimiz günlerde Beyşehir Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda düzenlenen kariyer günlerinde öğrencilere yönelik Konya gezisi düzenleyeceğini belirten Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, sözünü yerine getirdi. Başkan Özaltun, Konya Bilim Merkezi, 3’üncü Ana Jet Üs 134’üncü Akrotim Filo Komutanlığı Türk Yıldızları, Mevlana Müzesi ve İstiklal Harbi Şehitlik Abidesi ziyaretleriyle üniversite öğrencilerine unutamayacakları bir gezi programı düzenledi.

Konya’da ilk olarak Türkiye’nin uluslararası standartta ilk Bilim Merkezi’ni ziyaret eden öğrenciler, güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsünün özel bir yansıtıcı yardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtıldığı planetaryumu, sergi alanlarını gezerek görevlilerden bilgi aldı, bilimsel araştırmaların canlandırıldığı Bilim Merkezi’nde ilginç icatları inceledi. Ziyaretin ikinci durağı ise 3’üncü Ana Jet Üs 134’üncü Akrotim Filo Komutanlığı Türk Yıldızları oldu. Öğrencilere 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nın faaliyetleri hakkında Hava Pilot Yüzbaşı Zeki Koltukoğlu tarafından brifing verildi. Daha sonra öğrenciler kendileri için hazırlanan gösteriyi izledi. Öğrenciler ardından dünyadaki az sayıda jet akrobasi timleri arasında özel bir konuma sahip olan Türk Yıldızları Filosu’nun komutanı ve pilotları ile tanıştı.

Türk Yıldızları’nın ardından Mevlana Müzesi’ni ziyaret eden öğrenciler müze hakkında yetkililerden bilgi alarak, müzedeki sergilenen eserleri inceleyip Hz. Mevlana’nın sandukası başında dua etti. İstiklal Harbi Şehitlik Abidesi’ni de gezen öğrenciler, vatan uğuruna canını feda eden şehitlerin isimlerini görmekten duygulandıklarını, kurtuluş savaşı ve savaş yıllarını anlatan özel maket ve figürlerden oluşan müzeden çok etkilendiklerini belirtti.

ÖĞRENCİLERİMİZİ DEĞERLERİMİZLE BULUŞTURACAĞIZ

Konya’nın tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak, öğrencilerin Hz. Mevlana’nın hoşgörü iklimiyle buluşmasını sağlamak amacıyla böyle bir geziyi organize ettiklerini belirten Başkan Özaltun, “Tarihi değerlerimize sahip çıkarak, kültürel miraslarımızı gelecek nesillere aktarmak amacıyla ilk Beyşehir’de Kubadabad Sarayı gezisiyle başlattığımız Tarihe Yolculuk Projemiz kapsamında Konya’dayız. Bizim gönüllü tanıtım elçilerimiz olan üniversite öğrencilerimiz Konya’mızın tarihi ve kültürel değerlerini tanıyan, manevi atmosferini yaşayan öğrenci arkadaşlarımızın mutluluğu gezinin amacına ulaştığı gösteriyor. Ülkemizin ve ordumuzun gözbebeği Türk Yıldızları ziyaretimizle öğrenci arkadaşlar daha da heyecanlandılar, gurur ve onur duyduklarını söylediler. Türk Yıldızları 134. Filo’nun Komutanı Hava Pilot Yüzbaşı Zeki Koltukoğlu önümüzdeki günlerde Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Kampüsü’nde düzenlenecek söyleşi programında Türk Yıldızlarının öğrencilerle bir araya geleceğinin müjdesini de verdi. İlgilerinden ve desteklerinden dolayı Türk Yıldızları 134. Filo’nun Komutanı Yüzbaşı Zeki Koltukoğlu başta olmak üzere emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Belirli periyotlarla tüm örgencilerimizi ‘Tarihe Yolculuk Projesi’ gezileri kapsamında değerlerimizle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.