Türk Oftalmoloji Derneği’nin düzenlediği 48. Ulusal Oftalmoloji Kongresi’nde göz hekimlerinin bilimsel çalışmaları sözlü ve poster bildiri sunumlarıyla gerçekleştirildi.

Yaklaşık 2 bin 500 göz hekiminin katıldığı kongrede ‘Canlı Cerrahi Toplantıları’ kapsamında bu yıl Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Kamış’ın da yer aldığı canlı cerrahi ekibi, katarakt cerrahisindeki son teknolojik cihaz ve malzemeleri kullanarak katarakt ameliyatı gerçekleştirdi. Büyük ilgi gören canlı ameliyatı, yaklaşık bin 500 hekim uydudan canlı yayınla izledi.

CANLI CERRAHİ TOPLANTILARINA YOĞUN İLGİ

Her yıl gerçekleştirilen ve kongrenin en çok ilgi çeken bilimsel programlarından olan canlı cerrahi toplantılarına bu yıl katarakt cerrahisi alanında aralarında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Kamış’ın da yer aldığı Türkiye’nin deneyimli 10 hekimi davet edildi. Aralarında yurtdışından da katılımcıların olduğu yaklaşık 2 bin 500 göz hekiminin buluştuğu kongrede, oftalmoloji alanında dünyada ve Türkiye’deki göz hastalıklarında teknolojik ve bilimsel son gelişmeler değerlendirilirken göz hastalıklarının tüm alanlarında panel, sempozyum, endüstri oturumları, kurslar ve interaktif toplantılar da düzenlendi.

“KESİ BOYUTU KÜÇÜLDÜKÇE HASTALAR NET GÖRÜŞE SAHİP OLABİLİYOR”

Katarakt cerrahisindeki önemli başarılarıyla Selçuk Üniversitesi’ni temsil eden Prof. Dr. Ümit Kamış, “Günümüzde katarakt cerrahisi son 20 yıldır dikişsiz olarak yaklaşık 3 milimetreden yapılmakta iken, son yıllarda artık 2 milimetreden daha küçük 1.8 mm kesi ile gerçekleştirilebilmektedir. Kesi boyutu küçüldükçe hastalar daha kısa sürede, daha net bir görüşe sahip olabilmektedirler. Bu yeni cerrahi tekniğini hem kliniğimizde hem de geçtiğimiz Ulusal Oftalmoloji Kongresi’nde birçok göz hekimi önünde gerçekleştirerek eğitime katkı sağladığımı düşünüyorum. Göz Hastalıkları Anabilim Dalımız bünyesinde Katarakt Cerrahi alanında kullanmakta olduğumuz son teknoloji cihaz ve malzemeler ile tüm dünyada uygulanan yenilikleri yakından takip ediyoruz. Bu imkanları bize sunan Selçuk Üniversitesi Eski Rektörü ve Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Süleyman Okudan’a ve desteklerini esirgemeyerek klinik olarak daha da ilerlemezi sağlayan mevcut rektörümüz Prof. Dr. Hakkı Gökbel’e şahsım ve anabilim dalımız öğretim üyeleri adına teşekkür ederim” dedi.